Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Klumme: Kan du se dig som Facebook-betjent?

Mange tror, at de kan slippe afsted med det værste vås på nettet, og det er her, at du kommer ind i billedet som facebook-betjent. Arkivfoto
Annonce

Kan du lide at være på Facebook, så er jobbet som Facebook-betjent måske noget for dig? Vi søger et antal betjente i et voksende marked med store muligheder for at gøre karriere.

Vi forventer, at du som del af et velfungerende team overvåger opslag og debatter på Facebook og med det samme skrider ind, når det er på sin plads. Hvilket det ofte er. Fake news ser desværre ud til at være kommet for at blive.

Du er den impulsive type. På de sociale medier besidder du som en af dine kvaliteter at angribe mennesker personligt, selv om du ikke kender dem personligt. Særligt skal du gå i clinch med politikere, topchefer og andre, der tjener mere, end du selv gør, selv om de ikke rører en finger.

Verden er fyldt med mennesker, der svinger sig op til noget, de ikke er. Mange tror, at de kan slippe afsted med det værste vås, og det er her, at du kommer ind i billedet.

Henrik Larsen, henla@fyens.dk
Annonce

Slå hårdt ned

Aviserne låser flere og flere artikler. Det er en uskik, du skal slå hårdt ned på. Typisk vil journalisterne hævde, at de ligesom alle andre gerne vil have løn for deres arbejde. Du skal skrive, at den her artikel er så vigtig, at den ikke bør være låst.

Nogle gange er det ikke nok. Journalister har en kedelig tendens med, at de bliver ved at argumentere for deres syge moster - selv om de ikke har én. Bliver de alt for belastende, ser vi i gennem fingre med, at du afslutter kommentarsporet med at replicere "jeg kan desværre ikke læse artiklen". Hvilket mellem linjerne efterlader et indtryk af, at du er blevet uretfærdigt behandlet.

Forstå det ikke som, at du ikke må kommentere indholdet i låste artikler, du ikke har læst. Tværtimod. Det virker hæmmende på ytringsfriheden, hvis du ikke kommenterer. Som regel bliver debatten også mere fri og ærlig og ikke begrænset af fakta og nuancer, når man følger sin første indskydelse.

Du skal stole på dit instinkt. Vi prioriterer ansøgere, der mestrer at gå til grænsen og så alligevel ikke så meget, at dine kommentarer bliver slettet.

Annonce

Del aftenarbejde

Jobbet er hårdt. Derfor forlanger vi heller ikke, at du hele tiden kører i højeste gear. Det er okay, at du har dage, hvor de fleste opslag går med at spørge, hvornår bestemte butikker har åbent og advarer om, at du har set mistænkelige varevogne med udenlandske nummerplader. Eller i relevante grupper publicerer opslag, når du ser en politibil.

Uddannelsen er sammenlignelig med Kriminalforsorgens uddannelse til fængselsbetjent. Derfor skal du være robust. Du udøver myndighed på vegne af den samfundsmæssige sandhed, som dem du kommer i berøring med, desværre har vanskeligt ved at indordne sig under.

Der må påregnes en del aftenarbejde. Eksempelvis i forbindelse med afholdelse af Vild med Dans. Du må højst have fået karantæne fra Facebook tre gange for at komme i betragtning. Vedlæg gerne eksempler på vellykkede shitstorme, du har været involveret i. Vi holder samtaler løbende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce