Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Kunst med knald på: Otterup Idrætscenter har fået et vartegn

Kunstner Malte Vedel Kobborg (tv) har udlånt sin skulptur til Otterup Idrætscenter på ubestemt tid. Formand for idrætscentrets bestyrelse, Niels Erik Nielsen, tog imod og takkede ved en lille uofficiel indvielse fredag formiddag. Foto: Thomas Gregersen
Selvom det hele er stål og fiberbeton, så er der noget meget levende over den skulptur, der torsdag eftermiddag blev et vartegn for Otterup Idrætscenter. Skulpturen er skabt af den lokale kunstner Malte Vedel Kobborg.

Otterup: På parkeringspladsen foran Otterup Idrætscenter er køen til coronatest fredag middag efterhånden vokset til en ventetid på halvanden time for de bagerste, så der er nok flere af de mundbindsklædte ventende, der kan bruge et godt skud optimisme og livsglæde.

For den lokale kunstner Malte Vedel Kobborg er det netop det budskab, hans nye værk foran centeret skal sende ud til gæsterne.

- Man kan selvfølgelig tolke skulpturen som nogen der bare dyrker idræt sammen, men titlen er "I går - i dag - i morgen". Jeg vil gerne vise, hvordan fortid, nutid og fremtid er bundet sammen som tre generationer, der hjælper hinanden på vej, fortæller Malte Vedel Kobborg.

Annonce

Temaet i skulpturen, der er skabt i stål og fiberbeton, kan også opleves i en tre meter høj bronzeudgave foran Lindø Industripark - og altså nu som et vartegn foran Otterups nye store idrætscenter.

Udlån på ubestemt tid

- Jeg har tilbudt skulpturen til hallen som et udlån på ubestemt tid og den er som skabt til den placering. Min tanke med temaet er, at "i går" står med begge ben plantet på jorden og der sker ikke rigtigt mere. "I dag" står med et ben på jorden, fordi der stadig kan nå at ske noget og "i morgen" svæver i luften og er helt åben, hvor alt kan ske, forklarer Malte Vedel Kobborg.

Et tre meter højt værk i bronze med samme tema har Malte Vedel Kobborg skabt til Lindø Industripark. Foto: Thomas Gregersen

Hos bestyrelsen for Otterup Idrætscenter vakte idéen om kunstværket stor begejstring og siden første snak med kunstneren er det gået stærkt, fortæller centrets formand Niels Erik Nielsen.


Det var jo et fantastisk tilbud at få og vi var enige om, at den ville passe perfekt til det liv, der er i idrætscenteret. Der er fart og liv over skulpturen og med sin placering på plænen foran hovedindgangen tror jeg, den kan blive nærmest et vartegn for os.

Formand for Otterup Idrætscenter, Niels Erik Nielsen


- Det var jo et fantastisk tilbud at få og vi var enige om, at den ville passe perfekt til det liv, der er i idrætscenteret. Der er fart og liv over skulpturen og med sin placering på plænen foran hovedindgangen tror jeg, at den kan blive nærmest et vartegn for os, fortæller Niels Erik Nielsen, mens han skænker et glas mousserende for kunstneren som en lille uofficiel indvielse.

Malte Vedel Kobborg er spændt på, hvordan idrætscentrets brugere og gæster vil tage imod det store kunstværk, men han er også glad for den meget synlige placering.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Sommerlæsning: Slug disse klassikere i din ferie

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Bedst på toppen af Fyn: Pernille vandt for flotteste butik

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Bedste serviceoplevelse 2021: Vinspecialisten der går det ekstra skridt

Ugeavisen Nordfyn

Nikoline sprang ud som student med et 10-tal: - Jeg er synshandicappet. For mig har det altid bare været et mål at bestå

Ugeavisen Nordfyn

Kulturhus klar igen: En rigtig mand genåbnede Støberiet efter corona

Ugeavisen Nordfyn

Klumme: Det der med at yndes med ælde

Ugeavisen Nordfyn

Bedst på toppen af Fyn: Årets nyhed er Lækker by Lundgren

Ugeavisen Nordfyn

Bedst på toppen: Restaurant Møber fik stemmer i tre kategorier

Ugeavisen Nordfyn

Måske som første landkommune: Nordfyn satser på eldrevne renovationsbiler

Ugeavisen Nordfyn

100 år: Rund dag for rådhuset

Ugeavisen Nordfyn

Se videoen: Her er alle vinderne i Bedst på Toppen af Fyn

Ugeavisen Nordfyn

Moster har også succes på havnen

Ugeavisen Nordfyn

Maria Lundgren tilbyder lækre produkter: - Jeg sælger ikke bare for at sælge

Ugeavisen Nordfyn

Corona: Rigtig mand er klar til tredje omgang

Ugeavisen Nordfyn

Fiskehuset har fokus på gode råvarer: - Vi er aldrig gået på kompromis med kvaliteten

Ugeavisen Nordfyn

Et svært år som selvstændig

Ugeavisen Nordfyn

Per både kæmper og tror på drømmen

Ugeavisen Nordfyn

Jeppe er butiksbestyrer: - Det er ikke nok at have en flot butik

Ugeavisen Nordfyn

Trods et turbulent år: Ulrik kører fortsat på

Ugeavisen Nordfyn

Vicky har et stort udvalg på få kvadratmeter:  - I sidste ende gavner det alle

Ugeavisen Nordfyn

- Forretningen skal jo være indbydende

Ugeavisen Nordfyn

Intersport i Otterup er kommet stærkt igen: - Vi hjælper folk til at træne hjemme i stuen

Ugeavisen Nordfyn

Kirsten og Klaus kræser for bogenserne

Annonce