Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Ledigheden stiger: Men det går faktisk rigtig godt, siger arbejdsmarkedschef

Ledigheden i Nordfyns Kommune steg fra 2,7 procent i december 2021 til 3,4 procent i januar 2022, viser tal fra Danmarks Statistik. Der er dog tale om en teknisk stigning, der ikke er udtryk for, at der skulle være kommet mærkbart flere arbejdsløse i kommunen, forklarer arbejdsmarkedschef Søren Nielsen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der efter en lang periode med faldende ledighed nu igen ses en ret markant stigning i antallet af arbejdsløse i Nordfyns Kommune. Men ifølge arbejdsmarkedschef Søren Nielsen er der en god forklaring på stigningen.

Nordfyn: Ledigheden i Nordfyns Kommune steg ifølge Danmarks Statistik fra 2,7 procent i december 2021 til 3,4 procent i januar 2022. På landsplan steg ledigheden i samme periode fra 2,5 procent til 2,7.

Umiddelbart kan det lyde voldsomt, når ledigheden i kommunen efter lang tids støt nedgang pludselig stiger med 0,7 procentpoint på en måned, men det er der dog en god forklaring på, fortæller arbejdsmarkedschef i Nordfyns Kommune, Søren Nielsen.

- Det er en teknisk stigning. Stigningen dækker over, at ferieloven er blevet lavet om, og man er overgået til samtidighedsferie. Hvordan det præcist hænger sammen, ved jeg ikke, men det er årsagen til stigningen både på landsplan og på Nordfyn, siger Søren Nielsen.

Annonce

Kan der være andre årsager? Fyringer ved lokale virksomheder eksempelvis?

- Det ser vi simpelthen ikke. Det vi ser allermest af for tiden, er jobordrer og behov for arbejdskraft ved virksomhederne. Der er ikke noget i den her stigning, som dækker over reelle afskedigelser ude ved virksomhederne, så jeg regner med, at det er en teknisk ændring, som vi vil se udjævne sig over tid. Desuden kan vi se i vores ugentlige sagstal, at alt fortsat ser positivt ud, siger Søren Nielsen.

296 færre fuldtidsledige

Søren Nielsen fremhæver desuden, at selv med stigningen fra december til januar indregnet, så er ledigheden fortsat meget lav set i et længere perspektiv.

- Vi har 433 fuldtidsledige nu, hvilket er 296 færre fuldtidsledige i kommunen i forhold til januar sidste år - og så må vi også lige minde os selv om, at 3,4 procent - det er dæleme et lavt niveau, siger han.

Selvom der altså ifølge Søren Nielsen ikke er grund til bekymring over stigningen i ledighed fra december til januar, så betyder det ikke, at det ikke kan blive sværere at finde job i Nordfyns Kommune i den nærmeste fremtid.

- Der er selvfølgelig en ubekendt i krigen i Ukraine, som kan påvirke økonomien. Det er ikke til at sige endnu, hvordan den vil smitte af på økonomien på verdensplan og dermed også her i kommunen, siger han og afslutter:

- Men jeg vil gerne slå et slag for, at det faktisk går ret godt med beskæftigelsen.

Danmarks Statistik oplyser, at stigningen skal ses i forhold til, at ledigheden i december lå ekstraordinært lavt som følge af ekstra meget ferieafholdelse - netop foranlediget af den nye ferielovgivning.

Vi har 433 fuldtidsledige nu, hvilket er 296 færre fuldtidsledige i kommunen i forhold til januar sidste år - og så må vi også lige minde os selv om, at 3,4 procent - det er dæleme et lavt niveau.

Søren Nielsen, Arbejdsmarkedschef i Nordfyns Kommune
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Her kan du bade til sommer: Seks strande kan i år hejse det blå flag

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Efter lang tids planlægning: Nyt børnehus skal stå klar i 2023

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Oksana flygtede med sin mor og 2-årige datter i propfyldt tog: Nu har hun fået arbejde og håb for fremtiden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Kristina og Dina er pædagoger og vil ikke sende deres egne børn i institution: - De har bedre af at gå hjemme

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag om Melby Kirkes klokker

Ugeavisen Nordfyn

Oplev solnedgangen til havs, når Castor kaster anker ved Æbelø

Ugeavisen Nordfyn

Stig Rossen tager vennerne med til koncert i Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Guidet vandretur Bogense - Fogense - Hugget

Ugeavisen Nordfyn

Alder er en trinvis befrielse

Annonce