Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Instruktør Aase Andersen var indstillet til månedens buket af gymnastikformand Kirsten Sivertsen, der ikke alene roser Aases vedholdenhed gennem 25 år, men også hendes altid gode humør og nysgerrighed for at udvikle gymnastikken. Foto: Thomas Gregersen
Lige siden barndommen har gymnastikken spillet en vigtig rolle for Aase Andersen, og i 25 år har gymnastikforeningen i Krogsbølle nydt godt af hendes glade og positive indsats som instruktør.

Gundstrup: Rundt omkring mangler landets gymnastikforeninger gode og yngre kræfter, der vil gå forrest, tage ansvar og skabe nogle vigtige tilbud til de kommende gymnastikgenerationer.

En af dem der har gjort netop det i 25 år er Aase Andersen fra Gundstrup, der stadig lægger en stor frivillig indsats i Krogsbølle Gymnastikforening.

- Lige bortset fra nogle korte pauser, når jeg har været gravid med mine børn, har gymnastikken faktisk fulgt mig hele livet, fortæller 75-årige Aase Andersen.

Annonce

Hun og hendes mand Jørgen indvandrede ganske vist til Gundstrups gamle smedie fra midtfynske Gislev i 1964, men selvom de ikke kendte et øje, fik engagementet i det aktive lokale foreningsliv hurtigt klaret "integrationen".

Udover Aases gymnastik har det blandt meget andet været Jørgens fodbold og bestyrelsesarbejdet i det lokale forsamlingshus.

Fællesskab og sammenhæng

- Vi faldt hurtigt godt til - og det er jo det foreningslivet kan. Vi lærte en masse rare mennesker at kende - og mange af dem kom jo også som kunder i Jørgens autoværksted. Foreningslivet skaber fællesskab og sammenhæng i et område, mener Aase Andersen.


Vi faldt hurtigt godt til - og det er jo det foreningslivet kan. Vi lærte en masse rare mennesker at kende - og mange af dem kom jo også som kunder i Jørgens autoværksted. Foreningslivet skaber fællesskab og sammenhæng i et område

Aase Andersen


Netop fællesskab og sammenhængskraften er under pres i disse år, hvor det kan være svært for foreningerne at finde frivillige, der er parate til at lægge et stykke arbejde.

I Krogsbølle har gymnastikforeningen i år været nødt til at aflyse flere børnehold, fordi der mangler både instruktører og hjælpetrænere.

Det skridt fra udøvende gymnast til instruktør, tog Aase Andersen for 25 år siden, hvor hun begyndte at stå i spidsen for sine egne hold.

Efterårsbuketten fra Blomster til Alt i Bogense vakte glæde hos gymnastikjubilaren. Foto: Thomas Gregersen

- Udover, at Aase har været medlem i mere end 50 år og har taget tørnen med holdet som instruktør i 25, så handler det også om den indstilling hun møder op med. Hun er altid glad og positiv og får alle med i fællesskabet fra start. Aase er også altid den med energien, der siger "Bum ... kom, nu gør vi det" når vi andre i foreningen, måske lige trænger til lidt energi. Hun gør en forskel for vores lille forening, siger gymnastikformand, Kirsten Sivertsen, der har indstillet instruktøren til månedens buket.

Annonce

Gør en forskel

Aase Andersen er også blandt de faste, der melder sig til at stå tidligt op, når gymnastikforeningen får opgaven med at rydde op efter den store fest i sportsugen.

Men det engagement bliver desværre mere sjældent, mener formanden.

- Problemet er måske, at mange slet ikke forestiller sig, hvor meget det giver en selv, at være frivillig. Først og fremmest den glæde man oplever hos deltagerne og alt det sociale samvær, som er en vigtig del af det. Vi har en god idrætsforening i Krogsbølle, der også giver meget igen og sender os på kurser næsten hvert år, fortæller Aase Andersen.

Hun har aldrig været det store konkurrencemenneske, men elsker holdgymnastikken, fordi den kan rumme alle.

På hendes nuværende hold går deltagernes alder fra midt i 40'erne til op i 80'erne og alle kan være med og udføre øvelserne.

Den ældste deltager har været med på motionsholdet i 55 år.

- Gymnastikken har udviklet sig meget. Dengang jeg startede, var det meget de samme serier, men i dag har man fokus på at styrke hele kroppen. Man bliver i godt humør og får sådan et helt friskt pust, mener Aase Andersen.

Både gennem gymnastikholdet og i en lokal hyggeklub er hun med til at skabe tilbud, til nogle af de mennesker, der måske ikke ville gå til noget.

- Nogle af vores medlemmer ville helt sikkert ikke komme afsted, hvis de for eksempel skulle køre ind til Otterup hver uge. Det vil virkelig kunne mærkes, hvis der en dag ikke længere er en lokal gymnastikforening med de her tilbud i Krogsbølle, mener Kirsten Sivertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce