Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: - Susanne har altid været der for mig

Tårerne fik fritløb, da Helle Petersen (th) ville overrække månedens buket til Susanne Birch Hansen og hendes mand Per, for altid at være der for hende. Foto: Thomas Gregersen
Susanne Birch Hansen og Helle Petersen bor næsten dør om dør. De er begge dagplejere og gennem 20 år har de opbygget et helt specielt venskab.
Annonce

Særslev: - Jeg kan allerede mærke tårerne trænge sig på, siger Helle Petersen og dupper øjenkrogen med ærmet på sin jakke. Hun er dårligt nok nået hen til hoveddøren med sine fire dagplejebørn, før stemmen klumper lidt.

Det er 20 år siden, Helle Petersen fra Særslev blev dagplejer - og dermed kollega til Susanne Birch Hansen. Siden har Susanne og hendes mand Per været de faste holdepunkter i Helles liv.

- I de 20 år har mit liv taget flere svære kolbøtter, men Susanne og Per har altid været der for mig. Blandt andet, da mine børn og jeg ville flytte tilbage til vores omgangskreds og børnenes skole, satte de himmel og hav i bevægelse, så vi fik et sted at bo.

- Da vi så flyttede ind det nye sted og jeg havde brug for hjælp til installation af lamper, køleskab og opvasker med mere, så var Per her med det samme for at hjælpe til og da min bil gik i stykker, kunne jeg bare låne deres ekstrabil, så tit jeg havde behov, fortæller Helle Petersen.

Helle Petersen og hendes fire dagplejebørn overraskede Helles kollega og nære ven Susanne Birch Hansen med månedens buket. Foto: Thomas Gregersen 

På den anden side af dørtrinnet løber Susanne Pedersens øjne også i tårer, da hun ser buketten og Helles våde øjenkroge.

- I har altid været der for mig, starter Helle Petersen, inden Susanne Birch Hansen afbryder hende med et: Og det vil vi da altid være.

- Helle er god at tale med - og vi kan tale om alt. Alt mellem himmel og jord - og vi har en særlig fortrolighed - vi ved begge, at tingene ikke kommer videre, siger Susanne Birch Hansen.

- Susanne er den første der ved, når der sker et eller andet i mit liv. Det er så dejligt, at vi har hinanden. Nu hvor min datter er syg og jeg skal indlægges med hende i ni dage, tilbød Susanne og Per med det samme, at lillebror kunne være ved dem, fortæller Helle Petersen.

Som kolleger mødes de to veninder jævnligt med deres dagplejebørn, så der kan leges på tværs af grupperne. I denne coronatid er det dog mest udendørs møderne foregår i flyverdragter og forede støvler.

- Susanne og Per er altid klar med en Pepsi Max, et kram og en snak, når der er brug for det. Og det er jo ikke kun overfor mig. Jeg ved, at rigtigt mange mennesker har samme oplevelse, som jeg har, med de to fantastiske mennesker, siger Helle Petersen.


Susanne og Per er altid klar med en Pepsi Max, et kram og en snak, når der er brug for det. Og det er jo ikke kun overfor mig. Jeg ved, at rigtigt mange mennesker har samme oplevelse, som jeg har, med de to fantastiske mennesker

Helle Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce