Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Menighedsrådsvalg: Nogle er klar, andre mangler kandidater

Hos Bogense Menighedsråd er Marianne Poulsen og Kjeld Bruun fortrøstningsfulde frem mod menighedsrådsvalget. Det er dog ikke alle steder, at man endnu har fundet nok kandidater. Foto: Victor Bebe Larsen
Den 15. september er der, ligesom i resten af landet, menighedsrådsvalg i Bogense Provstis sogne. Mens nogle sogne allerede har fundet deres kandidater, kæmper andre med at få antallet af kandidater til at gå op.
Annonce

Otterup: Den 15. september  er der valg til de danske menighedsråd. En ny valgreform medfører, at valget for første gang holdes på den samme aften. Tidligere strakte valghandlingen sig over en længere periode.

Mens nogle menighedsråd har fundet deres kandidater, kniber det andre steder. Et af stederne er Otterup Menighedsråd.

Formand for Otterup Menighedsråd Birgit Klinting fortæller, at de mangler fire-fem kandidater for at få et fuldtalligt menighedsråd. Antallet af medlemmer i menighedsrådene afhænger af  sognets størrelse. Otterup Menighedsråd skal have ni medlemmer for at være fuldtalligt.

- Det er cirka halvdelen, der stopper. Der er en, der vakler lidt. Jeg regner med, at vi skal ud og finde fire kandidater, og så er vi formentlig fem, der bliver, siger Birgit Klinting.

Menighedsrådets opgaver

Sørger for kirkelige aktiviteter såsom bryllupper, koncerter og sorggrupper.

Ansvarlig for vedligeholdelse af kirken.

I tilfælde af, at en ny præst skal ansættes, skal menighedsrådet udpege deres kandidat.

Hun er lidt nervøs for om det lykkes, og fortæller, at menighedsrådet tager alternative metoder i brug for at tiltrække kandidater. Blandt andet er valgperioden reduceret til to år i stedet for fire, som ellers er det normale.

- Vi har søgt om at få en toårig valgperiode. Vi håber, det er nemmere at rekruttere folk, når man ikke skal binde sig for så lang tid.

Annonce

Et blandet billede

I Bogense Menighedsråd ser billedet noget anderledes ud. Her har to af de nuværende medlemmer Marianne Poulsen og formand Kjeld Bruun en god fornemmelse forud for valget.


Jeg hører nogle menighedsråd, der siger, de er klar, og så er der andre, som skal kæmpe lidt endnu.

Keld Balmer Hansen, provst for Bogense Provsti


- Vi får en stille og rolig udskiftning. Vi har nogle nye kandidater, der kommer ind, og så har vi en masse frivillige, der gerne vil bidrage med arbejdet, fortæller Kjeld Bruun.

- Vi har haft en orienteringsaften, og i den forbindelse fik vi også en forhåndstilkendegivelse på, hvem der er klar. Vi har fået skulderne lidt ned. Vi ved, at der er nogle der går ud, men også, at der nogle, som gerne vil ind, fortsætter Marianne Poulsen.

Provst for Bogense Provsti, Keld Balmer Hansen, fortæller, at der er blandede udmeldinger fra menighedsrådene.

- Jeg hører nogle menighedsråd, der siger, de er klar, og så er der andre, som skal kæmpe lidt endnu.

Han forklarer, at menighedsrådene ikke skal indberette, hvor langt de er nået med rekrutteringen af nye kandidater. Derfor har han svært ved tegne et fuldstændigt klart billede af situationen.

Annonce

Håber på tilslutning

Ifølge reglerne bliver man nødt til at afholde en ekstraordinær valgforsamling, hvis der på valgdagen ikke er nok kandidater. Det krydser Birgit Klinting fingre for ikke bliver aktuelt.

Udover de praktiske opgaver giver menighedsrådet hende også mulighed for at få en masse oplevelser og nye bekendtskaber.

- Der er en masse socialt, man også kan få med sig. Der bliver arrangeret udflugter for medlemmerne, deres ægtefæller og medarbejdere, hvor man tager rundt i landskabet og ser nogle steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce