Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Mens butikken var lukket: Websalg har ryddet ud i vintertøjet

De gange, jeg har kørt live-salg, har det været ok, men det kan ikke opveje det manglende salg i butikken, siger Honni Renbo, der her er i gang med at hænge de nye forårsvarer op, før hun igen må lukke kunder ind i Impulsen i Adelgade i Bogense. Foto: Betty Rasmussen
Hos Mosters Butik i Bogense er web-salget gået strygende, mens butikken har været lukket. Fra andre butikker lyder det "bedre end ingenting" om salg på nettet.

Nordfyn: Bedre end ingenting, men vi glæder os til at tage imod kunderne i butikken igen.

I forskellige variationer var det meldingen, da Ugeavisen Nordfyn i sidste uge spurgte til erfaringer med net-handel i en lille håndfuld af de på det tidspunkt stadig lukkede butikker.

En enkelt af de fire butikker skiller sig ud med et websalg, der går "rigtig godt".

- Folk går amok på nettet, når butikken lukker, så vi omsætter for væsentligt mere, end vi plejer samlet på butik og web, sagde Anni Ørgaard Jedorf, der står for Mosters Butiks webshop, i sidste uge, mens den fysiske butik i Adelgade i Bogense stadig var lukket.

- Vi har solgt godt både til lokale, der selv har hentet varerne og til kunder, der får tøjet sendt. Det går så stærkt, at vi er ved at flytte webshoppen til en ny platform, fortæller Anni Ørgaard Jedorf.

Men bortset fra hos Moster og resten af familien Ørgaard har det været mere på det jævne med web-handelen, mens de fysiske butikker har været corona-lukkede.

Annonce

Fodtøj populær net-vare

- Der er meget arbejde ved det, og fordi det har været udsalg, er der ikke fortjeneste ved det, men jeg har jo kunnet realisere det, jeg har. De gange, jeg har kørt live-salg, har det været ok, men det kan ikke opveje det manglende salg i butikken, siger Honni Renbo, indehaver af Impulsen i Bogense.

Hendes erfaring er, at det er lettere for kunderne at købe fodtøj uden at kunne prøve sko og støvler først, mens det er sværere med for eksempel et par bukser, når der ikke er mulighed for at prøve, om de sidder, som de skal.

- Fodtøjet er gået fantastisk. Vi har ikke støvler tilbage, fortæller Honni Renbo, der på én dag sendte otte par sko til Sjælland til fire piger, der havde været i sommerhus i vinterferien og set tilbuddene i vinduet i Adelgade.

Over for Impulsen ligger butikken Frøken Bang, hvor Hanne Bang Hansen også konstaterer, at hun har solgt en del i webshoppen under nedlukningen, men at det "kunne godt være bedre".

Men uden at kunne sætte præcise tal på har hun også oplevet, at nethandelen er vokset i den perioder, hvor kunderne ikke har kunnet kommet ind i butikken.

Annonce

Godt for det mentale

Hos Giørtz i Otterup har netsalget betydet, at Pernille Giørtz har fået ryddet godt ud i vintertøjet.

For Pernille Giørtz i Otterup har websalget også fungeret som et mentalt boost i en tid med en corona-lukket butik. I efteråret, mens hun stadig måtte lukke kunderne ind i butikken, fik hun gennem Nordfyns Erhverv og Turisme (NEET) eksperthjælp af Palle Kjær til butiksindretning. Arkivfoto: Dorthe Wolff

- Det er ikke en guldgrube, men jeg er da kommet af med de fleste af udsalgsvarerne. Nu kan jeg lave en butik med friske forårsvarer, når vi åbner igen, og så er der stadig vintertøj til et par stativer, der kan komme ud foran butikken, siger Pernille Giørtz.

For hende har web-salget ikke udelukkende haft betydning for indtjeningen, men også for hendes mentale tilstand.


Det er ikke en guldgrube, men jeg er da kommet af med de fleste af udsalgsvarerne. Nu kan jeg lave en butik med friske forårsvarer.

Pernille Giørtz, Giørtz i Otterup


- Jeg har haft det rigtig godt med stadig at kunne være her og kunne servicere kunderne.

Og det gælder både de lokale kunder, der har hentet varerne ved døren og de, der får tøjet sendt, hvad enten det er til Sjælland, Middelfart eller Søndersø.

- Det er et kæmpe stort arbejde for en lille indtjening i forhold til, når vi kan holde åbent, men det handler jo også om at få tømt nogle bøjler, siger Pernille Giørtz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce