Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Mere udendørs træning på vej: Søndersø Outdoor skal være gratis og tilgængeligt døgnet rundt

Det er på græsplænen her, ved siden af padeltennisbanerne, at Søndersø Outdoor kommer til at ligge. Foto: Dorthe Wolff
Søndersø Hallen vil opføre nyt udendørs sports- og aktivitetsområde, der er gratis for alle. Området, der blandt andet skal rumme en beachhåndboldbane og et udendørs springanlæg, skal være tilgængeligt døgnet rundt.

Søndersø: Det er blandt andet med lærdom fra coronaepidemien, at Søndersø Hallen har ansøgt om 482.000 kroner fra den kommunale Anlægspulje til Borger- og Landsbyinitiativer. Det til et udendørs sports- og aktivitetsområde med navnet Søndersø Outdoor.

"I disse covid-19 tider vil der også fremadrettet være fokus og behov for flere muligheder for udendørs foreningsaktiviteter, derfor vil vi skabe et område, hvor vi kan være aktive sammen," lyder det i ansøgningen og Jakob Hemmingsen, klubleder i Søndersø Gymnastikforening, uddyber:

- Vi håber ikke, at der kommer flere af de her pandemier, men det har da sat  tanker i gang om, at det er rart at have noget, hvor vi også kan dyrke vores sport udenfor. I gymnastikforeningen har vi da været noget amputeret det sidste års tid, i store perioder. Så det nye område vil give os noget fleksibilitet, fordi vi kan bruge det område som en del af træningen.

Annonce

Fællesskab mellem klubber

Det udendørs sports- og aktivitetsområde vil byde på både flexfodboldbane, beachhåndboldbane og et udendørs springanlæg foruden et sidde-/loungeområde, og det primære formål med området er at skabe et samlingssted for byens foreninger.

- Al det fællesskab vi har inden for i hallerne om vinteren, vil vi gerne prøve at føre ud om sommeren også. Med det her udendørs aktivitetsområde får mulighed for at være fælles foreningerne imellem om sommeren. Det er sådan set grundtanken: At skabe noget fælles klubberne imellem.

Samtidig skal området også være til glæde og gavn for borgerne generelt, og for skolen, som ligger lige ved siden af, fortæller Jakob Hemmingsen. Af den grund vil Søndersø Outdoor være tilgængeligt døgnet rundt og ganske gratis at benytte. Foreninger og skole vil kunne reservere området til foreningsaktiviteter og undervisning.

De har også fået støtte

Udover Søndersø Hallens ansøgning til Søndersø Outdoor, har fire andre projekter ansøgt og fået godkendt støtte fra Anlægspuljen til Borger- og Landsbyinitiativer. Det drejer sig om:

  1. Veflinge GIF, der har fået 16.757 kroner til afspærring til sikring af boldbane.
  2. Østerballe/Hasmark Bylaug, der har fået tildelt 85.000 kroner til etablering af en badebro.
  3. Klintebjerg Beboerforening, der har fået 239.875 kroner til etablering af en legeplads.
  4. DDS Otterup, der har fået 102.060,50 kroner til videreudvikling af Otterup Friluftsoase.

Jakob Hemmingsen fortæller, at efter at ansøgningen til den kommunale støttepulje er blevet godkendt, er den største del af finansieringen på plads, og derfor er det nu helt sikkert, at Søndersø Outdoor bliver en realitet.

Det samlede budget for Søndersø Outdoor er 601.000 kroner, og de resterende udgifter til området forventer hallen at finde via fonde. Monteringen foretages af frivillige, og det er nu kun et spørgsmål om tid, før arbejdet går i gang:

- Vi er sådan set klar til at gå i gang lige så snart, at det er vejr til at arbejde i jorden deroppe. Det skal jo gerne være noget, der kan bruges, når det bliver lunt i vejret, fortæller han.

Forhåbningen er, at det nye aktivitetsområde står klar en gang i maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce