Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Mette har musikalske sommerfugle i maven

Mette Renbo har fire nye singler på vej, der netop er kommet tilbage fra Nashville, hvor de er blevet "masteret". Og i de kommende dage krydser hun fingre for, at få stemmer nok fra Familie Journalens læsere til at gå videre mod Dansktopprisen. Foto: Thomas Gregersen

Otterups Mette Renbo er her, der og allevegne når det kommer til de aktuelle dansktop og pop-hitlister. Nu er hun nomineret til Familiejournalens læserpris i forbindelse med Dansktopprisen.

Annonce

Otterup: I stuen inviterer klaveret til et par akkorder med klappen oppe, mixerpulten står fremme og er koblet sammen med to mikrofoner og et par professionelle højttalere. Musikken er ikke så langt væk i hverdagen her i hovedbygningen på Ørritslevgård, hvor sangerinden Mette Renbo bor med sin yngste datter Josefine. Josefine er ligesom sin mor altid i gang med nye musikalske projekter. Begge døtrene synger også kor på deres mors indspilninger.

- Uanset hvad jeg har arbejdet med igennem tiden, så har musikken konstant ligget lige under overfladen. Den er med mig døgnet rundt på den ene eller anden måde, fortæller Mette Renbo, der hele sit liv har skrevet sangtekster. En gang blev de bare lagt diskret og lidt blufærdigt ned i skuffen, men siden er mange af dem kommet frem i lyset og ud i højttalerne som faste indslag på DR P5 og på tv-kanalen DK4.

Mette Renbo har også fundet sine faste placeringer i toppen af dansktopslisterne, hvor hun flere gange har slået nogle af branchens store navne. Og siden karrierens start er playback-maskinen udskiftet med et hold dygtige musikere i ryggen.

Lige i disse dage lytter hun meget til sine kommende singleudspil, der netop er kommet tilbage fra Nashville, hvor lyden er blevet "masteret" til perfektion og de forskellige lydniveauer lagt rigtigt på plads.

Og der er masser af musikalske sommerfugle i Mettes mave, for hun er sammen med flere af dansktoppens helt store navne gået videre som nomineret til Familie Journalens læserpris i forbindelse med årets Dansktoppris 2019.

Her kan læserne frem til på torsdag stemme på de 20 sange, der skal gå videre til finalen.

- Det er så spændende. Musikalsk ligger mine sange måske nok mere indenfor dansk pop end dansktop, men jeg er meget beæret over at være nomineret, siger hun.

Det musikalske talent går igen i hele familien og på en af hendes kommende singler synger både hun, de to døtre Nicoline og Josefine og pigernes far Jens på et nummer, der hedder "Mellem os".

- Den er skrevet over en prædiken, jeg en gang hørte i den kirke, hvor jeg var kirkesanger, fortæller Mette Renbo. Det er første gang de alle fire optræder sammen på en sang.

Mette Renbo bor i dag i hovedbygningen på Ørritslevgaard, hvor der er masser af plads til familiens musikalske udfoldelser - og egen voldgrav. Foto: Thomas Gregersen
Annonce

Personlige tekster

Den gang hendes egne tekster lå og samlede støv, var det næsten udelukkende coverversioner af andre kunstneres musik, Mette Renbo havde på repertoiret.

Hendes egne tekster var meget personlige og skrevet lidt som en personlig terapi under nogle svære situationer i hendes liv, og det er måske det, der har ramt lytternes opmærksomhed i dansktoppens malstrøm af måske knapt så dybe kærlighedsrefræner.

Det gælder blandt andet sangen "Mød mig", "Kærligheden vinder" og "Lykkeligst med dig", der alle er spillet mange steder på både lokalradio og DR.

Der er tidligere udkommet seks singler fra Mette Renbo, og i løbet af 2019 kommer der fire mere. Blandt andet "Mellem os", der allerede nu kan høres på Spotify.

- Planen har hele tiden været, at når jeg har 10 singler klar, så skulle der også komme et album ud. Men lige nu har jeg en version af Poul Henningsens "De binder os på mund og hånd" liggende til godkendelse hos hans arvinger, så det afhænger af om jeg får grønt lys. Det er en fantastisk og aktuel sang, mener Mette Renbo.

Nu afventer hun Familie Journalens læser-stemmer, der efter torsdag afgør om hun går videre i Dansktopprisen 2019.

- Det er fantastisk at være med mellem de store navne. Det er allerede et godt udstillingsvindue til at nå længere ud med min musik, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Annonce