Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Mona og Lene er barndomsvenner - og nærmest søskende

I dag er familierne nærmest blevet til en stor familie, hvor de tre kvinders omsorg og venskab er omdrejningspunktet. Fra venstre er det Monas mor "besse" Tove Fohlmann, Lene Grave Rasmussen og Mona Hansen. Foto: Thomas Gregersen
Lige siden Mona Hansen var to år og Lene Grave Rasmussen var fire, har de været veninder - og som voksne har de været der for hinanden i medgang og modgang.
Annonce

Søndersø: Ikke alene har de to Otterup-piger været veninder siden de var to og fire år gamle, men da Lene Grave Rasmussen som kun 16-årig mistede sin mor og året efter sin far, blev hun nærmest en del af Mona Hansens familie.

Mona Hansens mor - Tove Fohlmann - påtog sig uden betænkningstid rollen som reservemor og "besse".

- Jeg kan lige så tydeligt huske, at Lene sad hjemme ved os og snakkede om, at det ville blive mærkeligt, ikke at have nogen forældre, når hun en gang selv fik børn. Så slyngede jeg bare ud, at jeg da selvfølgelig gerne ville være bedstemor for hendes børn, fortæller Tove Fohlmann.


Jeg kan lige så tydeligt huske, at Lene sad hjemme ved os og snakkede om, at det ville blive mærkeligt, ikke at have nogen forældre, når hun en gang selv fik børn. Så slyngede jeg bare ud, at jeg da selvfølgelig gerne ville være bedstemor for hendes børn

Tove Fohlmann


Så i dag, hvor Lene Grave Rasmussen både har børn og børnebørn bliver Tove Fohlmann stort set kun kaldt besse, når familierne er sammen.

Siden den første legeaftale for snart 46 år siden har Lene og Mona stået last og brast gennem både medgang og modgang.

Annonce

Tænker på alle andre

Lene Grave Rasmussen er selv kommet igennem et langt svært sygdomsforløb, men alligevel var hun parat, da Mona Hansen pludselig havde det svært og manglede et nyt sted at bo.

- Lene tænker altid på alle andre - og nogle gange ikke nok på sig selv. Lene var ude og kigge på ledige lejligheder, hun fik lavet aftaler, fandt den lejlighed jeg bor i nu og kom med en idé til indretning. Samtidig stod jeg og manglede stort set alt, men så fandt Lene bare en masse brugte ting rundt omkring, lyder det fra 48-årige Mona Hansen, der har indstillet sin livslange veninde Lene til månedens buket.

Mona Hansen (th) kunne overrække månedens buket til sin livslange veninde Lene Grave Rasmussen. I døren er det Lenes barnebarn Liva. Foto: Thomas Gregersen

Nu bor Lene og hendes familie i Søndersø, hvor også Mona er flyttet i lejlighed, så de to veninder har hinanden tæt på.

- Nu, hvor Lene har været syg, har det været lidt svært. Man har gået og følt, at man ikke har været der, så meget som man burde. Det har været svært, hvordan man skulle gribe det an og hvad man skulle sige, mener Mona Hansen.

Annonce

Behøver ikke forklare så meget

- Styrken ved et venskab, der går så langt tilbage er jo, at man ved, hvad hinanden har været igennem. Der skal ikke så mange ord til at forklare og uanset om der nogle gange er gået et stykke tid mellem vi har set hinanden, så kan man ikke mærke det, når vi mødes igen, mener Lene Grave Rasmussen.

Efter Mona Hansen også er flyttet til Søndersø, ses veninderne i gennemsnit et par gange om ugen, men taler eller sms'er sammen hver dag.

- Lene har en eller anden sjette sans. Hun kan altid fornemme, hvordan vi andre har det. Hvis der er noget der trykker, så kan hun se det med det samme. Hun ser altid ud over sin egen næsetip, siger Mona Hansen.


Lene har en eller anden sjette sans. Hun kan altid fornemme, hvordan vi andre har det. Hvis der er noget der trykker, så kan hun se det med det samme. Hun ser altid ud over sin egen næsetip

Mona Hansen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce