Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Morud kan selv - bygge bro over åen Stavids

Knud Pedersen klarede snoreklippet med sikker hånd, selv om det ikke er den opgave, han har den største øvelse i. Foto: Betty Rasmussen

Handygruppen Ka-Sæl under Morud Idrætsforening har bygget en helt ny bro over åen bag friluftsbadet. Kommunen har betalt materialerne, de frivillige leveret arbejdskraften.

Annonce

Morud: De aktive seniorer i Morud Idrætsforenings handygruppe Ka-Sæl har igen bevist at ja, de kan selv.

For Ka-Sæl-folkene har med egen håndværkerhåndelag bygget en solid træbro over Stavids Å bag friluftsbadet, så der nu er sikker adgang til græsområde og skov på den anden side af åen.

Den gamle bro, kaldet Spejderbroen, som Ka-Sæl'erne i øvrigt reparerede tilbage i 2012, var blevet for usikker. Derfor har de frivillige lagt arbejdskraft til en ny bro, mens kommunen har betalt for materialerne og sørget for at skaffe den gamle bro af vejen.

Tirsdag den 9. oktober blev broen indviet med en kort tale fra sjakbajs Knud Pedersen, der også fik æren af at klippe den røde snor. En opgave, som han klarede med sikker hånd, selv om han er mere vant til at lede Ka-Sæl'erne end til at klippe røde snore.

Før snoreklippet takkede Knud Pedersen en stribe hjælpere, der har bidraget på forskellig vis, og så luftede han en drøm om, at idrætsforeningen kan få lov til at købe en del af det grønne område på den anden side af åen, så der kan blive en teltplads og bygges primitive shelters. En opgave Ka-Sæl'erne også gerne påtager sig, lovede deres sjakbajs.

Men shelter-byggeri er dog ikke det næste, der står på Ka-Sæl-arbejdsplanen. Først skal der blandt andet lægges kørefliser langs den nye hal, der skal lægges dug og skærver i kanten af græsset og fliser til en vaskeplads ved hallen.

Ka-Sæl-gruppen tæller 11-13 mænd og tre-fire kvinder, og en stor del af dem fejrede den nye bro med grillpølser i selskab med repræsentanter for idrætsforeningen, lokalrådet og en enkelt udvalgsformand.

Ka-Sæl-gruppen

Ideen med en handygruppe kaldet Ka Sæl under Morud Idrætsforening er så god, at den i maj 2016 indbragte foreningskassen 2000 kroner fra DGI.

Det var læserne af DGI's hjemmeside og blad, der kunne stemme på 20 forskellige gode ideer.

1632 læsere stemte, og 220 af dem kastede deres lod på de flittige seniorer i Ka-Sæl-gruppen.

De frivillige hjælper blandt andet med at passe og vedligeholde området ved hal og friluftsbad i Morud, ligesom de også stiller med arbejdskraft, når pengene fra kommune og forening ikke rækker til at betale for alle nødvendige arbejdstimer.

Den nye, solide træbro blev beundret af blandt andre formand for Morud Idrætsforening Preben Jensen (yderst til højre) og formand for Nordfyns Kommunens Teknik- og Miljøudvalg Anders Thingholm (K). Foto: Betty Rasmussen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce