Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Mysteriet er løst: Hvem pyntede byen til jul?

7-årige Agnes har sammen med sin familie pyntet Bogense med små glade nisser ved hver enkelt butik. Foto: Thomas Gregersen
Mystisk julepynt har været et samtaleemne i Bogense og på de sociale medier i juledagene, efter at julenisser i alskens størrelser og udformninger, små nissedøre og glade kulørte regnbuer dukkede op i gadebilledet.
Annonce

Bogense: Det skete en mørk og kold decemberaften - et par dage før jul - at Bogense pludselig blev indtaget af små rødklædte nisser, der sad på jorden, på trapper eller hang på trappegelændere over hele byen.

Nisserne var de fleste steder ledsaget af en farverig regnbue og en lille nissedør.

Siden har den alternative julepynt været et mysterie på både de sociale medier, og når snakken har gået i byen.

Regnbuer med budskabet om, at det hele bliver godt igen har flere steder ledsaget nisserne. Her er det udenfor Imerco i Bogense. Foto: Thomas Gregersen

Men gåden er løst, for det er 7-årige Agnes Nielsen og hendes mor May, der står bag det hyggelige indslag i gadebilledet, og i de kommende dage rejser nisserne tilbage, hvor de kom fra, så de ikke når at ende som affald på gaden.

Annonce

Et forfærdeligt år

- Det er ikke fordi, vores juleforberedelser har sprudlet af overskydende energi, for der er så meget vi er gået glip af alle sammen. Vi har jo ikke måttet noget af alt det, vi plejer. I vores familie har vi oven i købet mistet min søster - Agnes' moster - til leukæmi, som hun blev ramt af i januar. Det har bare været et helt igennem forfærdeligt dumt år. Det har betydet, at Agnes har gået og tumlet meget med de store spørgsmål om liv og død, som man jo ellers ikke skal i hendes alder, fortæller May Nielsen.


Det er ikke fordi, vores juleforberedelser har sprudlet af overskydende energi, for der er så meget vi er gået glip af alle sammen. Vi har jo ikke måttet noget af alt det, vi plejer. I vores familie har vi oven i købet mistet min søster - Agnes' moster - til leukæmi, som hun blev ramt af i januar.

May Nielsen


Til gengæld har hele forberedelsen af den hemmelige julepyntning af Bogense været med til, at give familien en lille smule energi tilbage.

Agnes Nielsen kunne ikke rigtigt fejre sin 7-års fødselsdag med alle vennerne, da samfundet lukkede ned i marts, men nu håber hun, det ser bedre ud til den 8-års, hvis alle hjælper med at holde smittetallene nede. Foto: Thomas Gregersen

- Det giver os - og især Agnes - noget tilbage, når vi gør noget for andre. Det giver os noget andet at tænke på. Allerede den første aften, hvor vi var ude og sætte nisserne op, kunne vi høre nogle børn der fandt dem og gik på opdagelse i gaderne efter flere. Det syntes Agnes var rigtigt sjovt, fortæller May Nielsen.

Annonce

På udsalg

Nisserne stammer fra Kirkens Korshærs genbrugsbutik, der holdt udsalg på julepynt op til højtiden.

Det var også Agnes og hendes familie, der stod bag, da byen under nedlukningen i marts pludselig blev fyldt med optimistiske regnbuer med teksten "Det bliver godt igen".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce