Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Naboer går sammen om ny juletradition

Linda Andersen er ved at gøre klar til en fælles julestue med andre lokale kunsthåndværkere i sit glasværksted på Maderupskov. Foto: Thomas Gregersen
En glaskunstner, en keramiker, en der knipler og en der laver hjemmelavede knive. Det kan Maderup Skovgaard byde på i weekenden den 23. og 24. november.
Annonce

Maderup: - Jeg elsker julen og har samlet idéer og arbejdet med julens glaskunst nærmest hele året, fortæller glaskunstner Linda Andersen fra Maderup Skovgaard. Hun er sammen med keramiker Karin Bang Møller værter for et lille julemarked på den hyggelige firlængede gård på Maderupskov 17.

Udover deres egen glaskunst og keramik vil der også være kunsthåndværk som kniplede engle og hjemmelavede knive, så gæsterne har mulighed for at finde en helt unik julegave.

Linda Andersen begyndte at arbejde med glas for 10 år siden og fordybelsen i farver og former har nærmest udviklet sig til en meditativ ting.

- Jeg er kun blevet mere vild med materialet glas gennem årene og jeg bruger det også i min undervisning, fortæller Linda Andersen, der til dagligt er underviser på FGU i Vissenbjerg.

Her henter hun blandt andet også hjælp på skolens metalværksted, når de kreative idéer skal bruge forskellige detaljer.

- Jeg køber blandt andet de her stativer til de store juletræer på skolen, hvor jeg har nogle kreative kolleger der kan løse det meste, når jeg får en ny mærkelig idé, griner Linda Andersen.

På en af nabogårdene bor keramiker Karin Bang Møller, der sammen med sin mand har haft keramikværksted og åbent galleri siden 1991 og de to kunsthåndværkere blev hurtigt enige om, at det kunne være sjovt at lave en fælles julestue.

- En anden af vores naboer herude laver hjemmelavede knive og min mor knipler, så der bliver mange forskellige ting at se på. Der bliver også mulighed for at købe gran, fortæller Linda Andersen.

Sammen med sin mor har hun gjort det til en tradition, at de hvert år lancerer en glasengel der på en eller anden måde indbefatter kniplinger. For eksempel i vingerne.

- Der kommer en ny engel hvert år og pengene sender vi til julemærkehjemmene, fortæller Linda Anderse.

Linda Andersen elsker både julen og glas som materiale. - Det er et levende materiale, der skifter udtryk alt efter lyset, siger hun. Foto: Thomas Gregersen
Der er blevet arbejdet med nisser og grantræer, stjerne og hjerter i mange måneder allerede og den 23. og 24. november kulminerer det med julestue på Maderup Skovgaard. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce