Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Jan og Mette har fundet sammen i ny genre

De to nordfynske musikere Mette Renbo og Jan Kjeldsen danner ny duo. Foto: Thomas Gregersen
Ny duo har første sang ude på streamingtjenesterne og radiostationerne den 28. januar, hvis alt går efter planen.

Nordfyn: Lige nu ligger den ufærdige studieoptagelse på en server i et stort studie i Nashville i den amerikanske stat Tennessee, hvor den skal masteres, men allerede om en uges tid skulle lyden være tilbage i Danmark og klar til at blive lyttet på alle de kendte streamingtjenester.

Det er ikke hver dag, man kan bevidne fødslen af en ny musikalsk genre, men det er den baby som den nybagte nordfynske duo Renbo & Kjeldsen håber at have bragt til verden.

Vi mennesker har det jo bedst med, at vi nogenlunde kan arkivere ting i sådan nogle lidt brede generelle genreskuffer, men Mette Renbo og Jan Kjeldsen syntes den vane kaldte på at blive udfordret. Der manglede en farve i lydbilledet.

Annonce

- Voksenpop. Ikke fordi der er noget som helst galt med dansktopmusik eller ung pop, men personligt synes jeg vi er landet vores eget sted. Det er en lyd vi selv savner, når vi tænder for radioen, fortæller Mette Renbo.

På tværs af kommunen

Hun kommer fra Otterup og Jan Kjeldsen har sit lydstudie i Bogense, men parret fandt hinanden, da Jan Kjeldsens nummer en dag blinkede på Mette Renbos telefonskærm.

- Jeg kendte jo til Mettes eksistens og så havde jeg egentlig i et stykke tid gået med tanken om, at vi kunne lave noget sammen, når vi nu boede forholdsvis tæt på hinanden. Så jeg ringede til hende - og det ville hun gerne, fortæller Jan Kjeldsen.

Jeg kendte jo til Mettes eksistens og så havde jeg egentlig i et stykke tid gået med tanken om, at vi kunne lave noget sammen, når vi nu boede forholdsvis tæt på hinanden.

De optræder begge i andre sammenhænge - og det vil de blive ved med. Jan er ud over at drive sit eget lydstudie blandt andet også halvdelen af duoen Harborg-Kjeldsen der bevæger sig i den lette humoristiske genre - eller slaskejazz - som Jan selv kalder det, mens Mette Renbo fortsætter sin solokarriere i sin egen stil.

Annonce

En To Mange

Parrets første single hedder En To Mange og er skrevet af Johan Isbrand, der også selv udfordrer de der mentale arkivskuffer. Han har en fortid i Odenses vildeste punkmusik og en nutid som tekstforfatter på kanten af dansktoppen.

Nu er det blevet til voksenpop og et nummer med et fængende omkvæd, der sagtens kan blive sådan en irriterende sang, der sætter sig fast og som man kommer til at gå og synge.

Udover den første sang fra Johan Isbrand bliver det øvrige materiale noget hjemmeskåret fra duoens egen hånd og der er også planer om at de to nordfynske skal ud og spille live senere på året. Blandt andet nogle sommerkoncerter der er i støbeskeen på plænen ved Ørritslevgaard udenfor Otterup, hvor Mette Renbo bor.

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Her kan du bade til sommer: Seks strande kan i år hejse det blå flag

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Efter lang tids planlægning: Nyt børnehus skal stå klar i 2023

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Oksana flygtede med sin mor og 2-årige datter i propfyldt tog: Nu har hun fået arbejde og håb for fremtiden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Tømrermester overrasket: Nye lejeboliger ved landsbyens gadekær bliver revet væk

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag om Melby Kirkes klokker

Ugeavisen Nordfyn

Oplev solnedgangen til havs, når Castor kaster anker ved Æbelø

Ugeavisen Nordfyn

Kristina og Dina er pædagoger og vil ikke sende deres egne børn i institution: - De har bedre af at gå hjemme

Ugeavisen Nordfyn

Guidet vandretur Bogense - Fogense - Hugget

Ugeavisen Nordfyn

Alder er en trinvis befrielse

Ugeavisen Nordfyn

Stig Rossen tager vennerne med til koncert i Bogense

Annonce