Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Nordfynske sejlere leger med vinden ved Helnæs

Arianna Menichetti fra Rom (tv) og Jonas Lundegaard fra Nordfyn (th) mødte hinanden ved EM i Hornbæk sidste sommer, hvor Ariannas båd sejlede ind i Jonas' båd. Det betød et møde i protestkomiteen - uden sure miner. Ved festen bagefter udvekslede de telefonnumre, og nu er de kærester og makkere på vandet. Foto: Sugi Thiru
Sejlklubben Egensedybets sejler-camp ved Helnæs på Vestfyn i uge 28 er blevet en populær tradition. I år brugte 10 unge Hobie-sejlere lejren som træning til EM i Frankrig fra 17. juli.
Annonce

Helnæs/Egensedybet: - Husk sikkerhedslinen.

- Hvem er det, der ikke har ryddet op efter sig i grejbilen?

Ungdomsleder i Sejlklubben Egensedybet Klaus Måhr har et øje på hver finger, mens der er livlig aktivitet omkring ham på stranden ved Helnæs Bugten på Vestfyn, hvor den nordfynske sejlklub i sidste uge arrangerede sejler-camp, som klubben har gjort i en del år efterhånden. I år med omkring 45-50 deltagere, børn, unge og deres forældre fra flere sejlklubber rundt om i landet.

Bemærkningen om at huske sikkerhedslinen er rettet mod følgebåden, der er på vej ud i bugten, hvor sejlere i Jeva-joller og Hobie-katamaraner og et par surfere allerede er godt i gang med at lege med vinden.

Ideen om en nordfynsk drevet sejlercamp på Helnæs begyndte egentlig med, at Klaus og Ena Måhr og deres tre sønner, Frederik, Peter og Magnus faldt for området og farvandet.

Siden udviklede det sig til, at flere unge sejlere kom med. Og Ena Måhr og hendes søster Linda Hansen, der er køkkenleder i Varde, begyndte at stå for maden, der bliver serveret i et stort telt, mens de unge sejlere og deres familier slår lejr i et fælles område på Helnæs Camping.

En stor del af maden har Linda Hansen dog lavet hjemme i Varde, så når hun ankommer til Helnæs, er der med en trailer fyldt med pizzasnegle, hindbærsnitter og andre lækkerier.

Vi er fjender på vandet, men venner på land.

Mikkel Stampe Nielsen, Hobie-sejler og EM-deltager

Annonce

Hobie-sejlere til EM

Med på dette års sejlercamp er fem Hobie Cats og deres mandskab fra Sejlklubben Egensedybet, der bruger ugen ved Helnæs som træning, før de fem nordfynske katamaraner fra den 17. juli deltager i EM for Hobie Cats i La Rochelle ved den franske Atlanterhavskyst.

De fem nordfynske katamaraner sejles af: Peter Måhr og Olivia Bang Jakobsen (fra Nyborg), Mikkel Stampe Nielsen og Julie Klein-Ibsen (fra Lyngby), Jonas Lundegaard og Arianna Menichetti (fra Rom), Magnus Måhr og Mia Chandler Hansen, Frederik Måhr og Emma Chandler Hansen. De unge Hobie-sejlere kom til Helnæs direkte fra et stævne i Tyskland, og i fredags kørte de igen til et stævne i Tyskland, og derfra rullede karavanen videre til La Rochelle, hvor den nordfynske delegation foruden de 10 sejlere tæller seks familiemedlemmer. Men ud over de "medbragte" familiemedlemmer ser de unge sejlere frem til at møde den helt store familie, Hobie-familien. For det er sådan, de føler sig, når de mødes til stævner rundt om i Europa: Som én stor familie. - Vi er fjender på vandet, men venner på land, forklarer Mikkel Stampe Nielsen, mens de andre supplerer med ord som samarbejde, fællesskab og sammenhold, når de skal forklare, hvorfor de er så vilde med at sejle Hobie 16. - Jeg kan slet ikke undvære at sejle, det er en del af min hverdag, forklarer Olivia Bang Jakobsen, der har sejlet i 10 år, men i andre bådtyper end Hobie. - Vi har det sjovt og snakker sammen på tværs af nationalitet. Det er én stor fest, supplerer Peter Måhr, der sammen med Mikkel Stampe Nielsen spås gode chancer for en fin placering ved EM.
Annonce

Klubben på landkortet

Hobie-eventyret i sejlklubben ved Odense Fjord tog fart for blot tre år siden, da Magnus Måhr begyndte at sejle Hobie, og siden bredte det sig til brødrene og andre af klubbens unge medlemmer og det i en grad, så nogle af de unge sejlere kommer til Nordfyn langvejs fra for at sejle Hobie Cat. - Hobie-sejlerne og vores ungdomsafdeling på 25 medlemmer har sat Sejlklubben Egensedybet på Danmarks-kortet, så andre i sejlermiljøet kigger en ekstra gang på os for at se, hvad det er, vi gør for at få så mange med, siger klubbens formand Erik Hansen. Han håber, at Hobie-sejlerne, der er fra 15 til 24 år, kan trække flere endnu yngre medlemmer til klubben for at sejle optimistjoller. Når EM i La Rochelle er overstået, venter endnu et stævne i Tyskland i weekenden efter. Sidst i august er der DM for Hobie-katamaranerne, og i november er Mikkel Stampe Nielsen og Peter Måhr udtaget til VM, der sejles i Florida.
Der er livlig aktivitet på stranden ved Helnæs Bugten før formiddagens første sejladser. Foto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Beethoven i Bogense Kirke

Annonce