Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Nordfynsspillene: I spil til fornemme priser

Blandt de nominerede er Charlotte Moore (tv) og Albert Wenneke Buchreitz. Foto: Jesper Hahn.
Nordfynsspillene er nomineret i flere kategorier til årets Musical Awards. Spændingen udløses 28. december ved stort show i Odense.
Annonce

Otterup: Kvaliteten var så høj, da Nordfynsspillene (NFS) i sommer opførte musicalen Cats, at der er grund til at trække nogle af præstationerne endnu mere frem i lyset.

Det mener juryen bag Musical Awards. Den har nomineret Nordfynsspillene i fem ud af ti kategorier, når de fynske musicalorganisationer 28. december mødes til den årlige prisuddeling i Odense Teater.

I hver kategori er der tre nominerede. Nordfynsspillene er nomineret i kategorien bedste kvindelige birolle ved Charlotte Moore. I bedste scenografi ved Pernille Ekstrand. Den kvindelige talentpris ved Emilie Jo Nedergaard. Den mandlige talentpris ved Albert Wenneke Buchreitz og for bedste forestilling. Sidstnævnte kategori er alle seks forestillinger nomineret.

Det var blot første gang, at Albert Wenneke Buchreitz var med i NFS. Emilie jo Nedergaard vandt talentprisen forrige år og er altså nu nomineret igen. Hun og hendes familie er velkendte ansigter i NFS, idet hendes far og mor også er aktive i foreningen, hvor de blandt andet har stået for frisørdelen på sommerforestillingen i flere år.

Charlotte Morre spillede Fiona i Shrek sidste år. Det var hendes første år i NFS, inden hun nu belønnes for sin optræden i Cats med nomineringen til bedste birolle. Pernille Ekstrand har stået for scenografien i flere år, men dette års forestilling hendes sidste, idet hun har fået ansættelse hos Fredericia Teater.

I juryen, som skal beslutte, om Nordfynsspillerne skal belønnes med priser, sidder blandt andre prominente skikkelser som Stig Rossen, Sara Gadborg og Thomas Mørk.

Hvad er Musical Awards?

Musical Awards er et årligt awardsshow, der har til formål at styrke samarbejdet mellem de fynske musicalorganisationer, samt skabe større kendskab til dem.

Awardsshowet afholdes af FFT - Forenede Fynske Teaterforeninger, som er en forening med repræsentanter fra hver af de seks foreninger.

I løbet af Awardsshowet, vil der blive præsenteret forskellige priser. Der er tre nominerede i hver kategori.

Prisvinderen bliver udvalgt af juryen, som har set alle forestillingerne.

Annonce

Audition på lørdag

Næste års forestilling bliver Legally Blonde. Det er en musical baseret på filmen med Reese Witherspoon i hovedrollen og med den danske titel "Blondinens Hævn".

Selv om der kan synes længe til næste sommer, er det allerede nu, man skal gøre en indsats, hvis man ønsker at blive en del af Legally Blonde. Således er der audition lige om lidt. Nærmere bestemt lørdag 7. december på Otterup Realskole med start klokken 10.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce