Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Ny strategi: Museet i Bogense skal have ny leder

Hvis det står til bestyrelsen, skal museet i den gamle stationsbygning i Vestergade i Bogense være med i tankerne, når nordfynboerne planlægger, hvad de skal bruge tiden på, og hvor de kan tage gæster med hen. Arkivfoto: Emil Hermann
Palle E. Petersen er fratrådt som museumsleder. Museets bestyrelse arbejder med en ny strategi og får midlertidig lederhjælp af kommunens kulturarvskoordinator.

Bogense: Nordfyns Museum og Bogense Lokalhistoriske Arkiv skal have ny leder.

Den hidtidige leder gennem 17 år Palle E. Petersen er fratrådt, og indtil der er fundet en ny til at stå i spidsen for museet i den gamle stationsbygning i Vestergade i Bogense, vil kommunens kulturarvskoordinator Anders Myrtue hjælpe med "relevante udviklings- og ledelsesmæssige opgaver", som det er formuleret i en pressemeddelelse, hvor bestyrelsen takker Palle E. Petersen for hans "gode indsats i museets og arkivets tjeneste".

- Bestyrelsen arbejder med en ny strategi for museet, og i den sammenhæng synes vi, det er formålstjenligt at få friske kræfter ind, forklarer formand for museets bestyrelse Leo Jensen.

Han håber på, at bestyrelsen og Nordfyns Kommune til efteråret er klar til at ansætte en ny, fast leder.

Annonce

Et kulturtilbud til alle

Tiden indtil da skal blandt andet bruges på at at arbejde videre med de ideer, bestyrelsen har til at "gentænke museet" og gøre det mere interessant for et større publikum.

- Vi har forskellige ideer til, hvordan vi bliver mere synlige over for både børn og voksne, så museet bliver et kulturtilbud, som folk i højere grad har med i deres overvejelser om, hvad de skal bruge tiden til i Bogense og også et sted, de tager deres gæster med til, uddyber Leo Jensen.


Vi har forskellige ideer til, hvordan vi bliver mere synlige over for både børn og voksne, så museet bliver et kulturtilbud, som folk har med i deres overvejelser.

Leo Jensen, formand


Med i idéposen er også at specialisere museet som et købstadsmuseum i samarbejde med de øvrige parter i paraplysamarbejdet NOAM, Nordfyns Arkiver og Museer.

Den nu tidligere museumsleder Palle E. Petersen mener, at han med sin 75 års fødselsdag bag sig har alderen til at stoppe med at arbejde.

- Nu trænger jeg til fred og ro, men jeg regner da med at fortsætte med at arrangere byvandringer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce