Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Nye borde: Stor succes for batmænd og kvinder

Bordtennisklubben Slagstyrke 60 har fået 39 medlemmer i 60+ alderen, der mødes i Bogense Hallerne to dage om ugen. Mandag er det fra klokken 16 til 18 og torsdag formiddag fra 9 til 11. Foto: Thomas Gregersen
De batsvingende seniorer har medvind i Bogense, hvor den såkaldte Slagstyrke 60 startede i beskedne rammer i foråret 2019. I dag er der 39 medlemmer, der to dage om ugen mødes i Bogense Hallerne.
Annonce

Bogense: Den karakteristiske lyd af hoppende bordtennisbolde og glad snakken om bordene fylder to gange om ugen Bogense Hallernes store hal, men den blev ledsaget af klapsalver og taler, da klubben officielt sagde tak for to nye borde.

Det er Nordfyns Kommunes Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalg og Nordfyns Bank, der hver har doneret 8000 kroner til klubben, og pengene er udover de to nye borde også blevet brugt til anskaffelse af bander og bat.

Klubben kalder sig Slagstyrke 60, fordi spillerne alle er i 60+ alderen, men på trods af coronavirus har medlemmerne fundet en holdbar form at dyrke deres sport under.

Fra venstre er det erhvervskundechef Jørgen Olsen fra Nordfyns Bank, initiativtager til bordtennisklubben Knud Jensen og formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget, Mette Landtved-Holm. Foto: Thomas Gregersen

Det var Knud Jensen, der i starten af 2019 tog initiativ til klubben og på kun halvandet år er den gået fra et par håndfulde spillere i et trangt mødelokale i Frivilligcentret til 39 medlemmer med 10 borde og to ugentlige spilledage i den store hal.

- Vi er delt ind i små områder, hvor der er 10 medlemmer i hver gruppe. Man bevæger sig ikke uden for sit eget afmærkede område uden mundbind. På den måde kan vi tage de nødvendige forholdsregler, fortæller Knud Jensen.

Annonce

85-årige Lis er ny på holdet

Alderspræsidenten er 85-årige Lis Riber, der trænede med for første gang for et halvt år siden.

- Jeg skal jo holde mig i gang, så ud over bordtennis går jeg også til yoga, stretching og fitness, fortæller hun.

På trods af sin stadig korte karriere i sporten kan hun sagtens give mændene modstand og på en god dag løbe af med sejren.

85-årige Lis Riber er klubbens alderspræsident, men hun kan sagtens give herrerne modstand med battet. Foto: Thomas Gregersen

- Jeg tæller jo skridt og vil gerne op på 10.000 om dagen. Min søn siger godt nok, at 5000 er fint i min alder, men bordtennis er rigtig godt til at få bevæget nogle andre muskler, end dem jeg plejer, fortæller Lis Riber.


Jeg tæller jo skridt og vil gerne op på 10.000 om dagen. Min søn siger godt nok, at 5000 er fint i min alder, men bordtennis er rigtig godt til at få bevæget nogle andre muskler, end dem jeg plejer

Lis Riber, 85 år


Da klubben i foråret var ramt af den store coronalukning, gik der da heller ikke lang tid, før deltagerne kunne mærke det.

- Jeg blev meget hurtigt mere stivbenet. Jeg slås også med nogle andre skavanker, så træningen her er rigtig vigtig for mig. Og så har vi et godt socialt fællesskab, hvor vi får snakket en del om både løst og fast, fortæller Hans Kristian Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce