Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Omlægninger: Svend Aage har haft seks forskellige hjemmehjælpere på ni dage

Svend Aage Krüger bor alene i sit husmandssted ved Ørritslev Skov udenfor Otterup. Han synes ikke de seneste ændringer af hjemmeplejens køreruter har været en forbedring. Foto: Thomas Gregersen
Nordfyns Kommune har ændret i ruterne for hjemmeplejen i Otterup-området. For 76-årige Svend Aage Krüger fra Ørritslev Skov har det betydet en mindre tryg hverdag, når der hele tiden kommer nye medarbejdere.

Otterup: - Jeg er godt nok træt af det. Det er grænseoverskridende og ikke særligt rart at skulle stå og blive intimvasket af nye mennesker hver dag. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at de vil ødelægge noget, der fungerede rigtigt godt, siger 76-årige Svend Aage Krüger.

Efter at Nordfyns Kommune for nylig ændrede ruter i hjemmeplejen i Otterup-området er der efter Svend Aage Krügers også blevet mindre styr på tingene.

På bare ni dage har han nu haft seks forskellige hjemmehjælpere til at hjælpe sig med den personlige hygiejne, og det kom i den grad bag på ham, da han for et par uger siden lige pludselig ikke længere fik besøg af den hjemmehjælper, han ellers har haft gennem adskillige år.

Ikke alene er det trygheden i at kende den person, der kommer på besøg, men det konstant skiftende personale har for eksempel også betydet, at Svend Aage Krüger ikke har fået besked om, hvad han skulle indkøbe af vådservietter, og at der ikke har været styr på hans vasketøj.

Annonce

Nye knæ og stivhed i ryggen

Svend Aage Krüger bor alene i sit husmandssted uden for Hessum ved Otterup. Han har nogle stive led i ryggen og to nye knæ, så det foregår med krykker, når han skal bevæge sig rundt.

- Jeg har fået hjemmehjælp i seks-syv år, og faktisk har jeg altid været meget tilfreds med, hvordan det har kørt her i Otterup. De har været meget hurtige til at komme, hvis jeg har haft brug for hjælp uden for de daglige besøg. Jeg har en bekendt i en anden kommune, hvor der kan gå mere end en time, hvis man ringer og for eksempel skal på toilettet. Her er de altid hurtige, lyder det fra pensionisten.


Jeg har fået hjemmehjælp i seks-syv år og faktisk har jeg altid været meget tilfreds med hvordan det har kørt her i Otterup.

Svend Aage Krüger


Det er heller ikke fordi, de nye hjemmehjælpere ikke har været søde og hjælpsomme, men de mange nye ansigter har Svend Aage Krüger haft svært ved at forholde sig til.

Ikke mindst i forhold til corona synes han, det er mærkeligt, at der kommer så mange forskellige mennesker rundt til dem, der får hjemmehjælp.

Annonce

Omlægning af køreruter

Hos Nordfyns Kommune forklarer direktør for Social og Arbejdsmarked Mogens Bak Hansen, årsagen til omlægningen af hjemmeplejen i Otterup.

- Der er lavet om på køreruterne, og det er ikke for, at man skal have mange forskellige hjemmehjælpere, der kommer ud. Det er klart, at man kan ikke undgå, der kommer forskellige i ens hjem, men der skal være nogle primære, som man kan føle sig tryg ved.

Men kan du forstå, at borgeren i dette tilfælde kan synes, det er meget at blive vasket af seks forskellige medarbejdere på ni dage?

Svend Aage Krüger mener, det har været lidt grænseoverskridende at skulle vaskes af seks forskellige mennesker på kun ni dage, efter at Nordfyns Kommune har ændret på hjemmeplejens køreruter. Foto: Thomas Gregersen

- Det skal vi gerne undgå, og det også det, vi laver planerne efter. Men jeg håber da, at borgeren vil tage det i en dialog med os, hvis der er nogen, der bliver usikre og har den slags oplevelser. Vi er ved at køre de nye ruter ind, så det kan jo give noget uro i en overgangsperiode. Men det skulle gerne blive bedre for alle parter, siger Mogens Bak Hansen.

Annonce

Mere tid hos borgerne

Han mener, at de nye køreruter vil give hjemmehjælperne mere tid hos borgerne end på landevejen.

- Der er jo en vis udskiftning af modtagere af hjemmehjælp, så efter et stykke tid giver det mening at se på ruterne. De sander lidt til, hvis man kan sige det sådan, siger Mogens Bak Hansen.

Han slår også fast, at der allerede er lavet flere justeringer af de nye køreruter for at tilpasse dem til brugere med individuelle behov.

- Man skal tage fat i den hjemmepleje, der kommer i hjemmet eller i lederen, så prøver vi at indrette arbejdet sådan, at flest muligt får det, som de gerne vil have det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce