Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Opgradering af street-smarthed: Sommerkåde og våde børn i Søndersø

Det handler om at kunne de rigtige "moves", hvis man skal være "street". Det kunne Søndersøs børn lære af instruktører fra Dansefabrikken i går. Foto: Thomas Gregersen 
Som et modsvar på forårets lange corona-isolation har landets kommuner fået penge til sommeraktiviteter for børn. På Nordfyn er det blandt andet muligt at opgradere sin street-smarthed.
Annonce

Nordfyn: Selvom en let sommerregn med jævne mellemrum forsøger, så kan den ikke tage modet helt fra de seje nordfynske børn, der mødte op til basketball, breakdance og skateboard i Byparken i Søndersø tirsdag eftermiddag.

Lige de tre discipliner er vigtige for at kunne opgradere sin street-smarthed. Med rap-musikken drønende ud over skaterbanen og hård kamp om at sænke flest bolde i basketkurven er det lidt ligesom at få en lille bid af New York til byen.

Ovenpå coronaens ni uger lange selvisolation mente regeringen, at landets skolebørn skulle hives ud i den friske luft med nogle gode sommeraktiviteter, så alle landets kommuner fik for nyligt sendt en pose penge. For de nordfynske børn mellem seks og 17 år handler det om 1,1 millioner kroner.

De professionelle instruktører gav opvisning i, hvordan man kan danse, hvis man bare øver sig længe nok. Foto: Thomas Gregersen.

- Det var med meget kort varsel, vi fik at vide, der ville komme penge - og det var faktisk først lige op til feriestarten, at vi fik at vide hvor mange, og hvad de kunne bruges på. Men alligevel synes jeg, vi her på Nordfyn har fået skruet et rigtigt godt og bredt tilbud sammen, siger Morten Schneider Schlægelberger, der er kommunal ungdomsskoleleder.


- Det var med meget kort varsel, vi fik at vide, der ville komme penge - og det var faktisk først lige op til feriestarten, at vi fik at vide hvor mange, og hvad de kunne bruges på. Men alligevel synes jeg, vi her på Nordfyn har fået skruet et rigtigt godt og bredt tilbud sammen

Morten Schneider Schlægelberger.


- Vi har set mange unge, der har behov for noget aktivitet og fællesskab ovenpå isolationen, men nogle steder foregår det ikke på en optimal måde. Vi hører om fester ved skoler og på legepladser, hvor der bliver drukket, kørt på scootere og knust flasker. Der håber vi at kunne tilbyde nogle bedre alternativer, siger Morten Schneider Schlægelberger.

Selvom man ikke er meget højere end tobak for en skilling, kan man jo godt være god til at ramme kurven. Foto: Thomas Gregersen.

Vejret lægger en naturlig dæmper på aktiviteterne, men han er godt tilfreds med, at op mod 30 børn er så optaget af tilbuddene, at de tilsyneladende ikke ænser vejrgudernes drillerier.

Annonce

Fantastisk mulighed

En af dem, der er med til at stå for aktiviteterne, er Jacob Molboe, der er fuld af respekt for de seje Søndersø-børn.

- Det er ærgerligt, at det bare bliver ved at regne, for vi kommer jo nok aldrig til at have så gode økonomiske muligheder for at skabe noget for børn og unge som i år. Men, det er dejligt, at de her unger bare kaster sig ud i det uden at lade sig gå på, siger Jacob Molboe, mens dansegulvet får en tur med et håndklæde, så danserne kan stå ordentligt fast.

- Er i klar? Danserne havde ikke de bedste vilkår på det våde gulv. Foto: Thomas Gregersen.

På skaterbanen må programmet udsættes, fordi der simpelthen er for meget vand til, at man kan gennemføre det sikkert.

Turneen med street-aktiviteter rundt i kommunen fortsætter til Langesøhallen i Morud den 17. juli og til Nordvestskolen i Otterup den 24. juli.

Foto: Thomas Gregersen.
Foto: Thomas Gregersen.
Foto: Thomas Gregersen.
Foto: Thomas Gregersen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce