Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Otterup skal koge af kor og kærlighed

Gry Malling og Sten Ørting har arbejdet for at få lørdagens store kor-arrangement stablet på benene, og nu glæder idemanden Steen Ørting sig bare til at dele glæden ved musikken. Foto: Mathias Hjort
Sang og musik har en særlig kraft, som både kan være helsebringende, sammenholdsskabende og give et ordentligt skud lykke- og kærlighedshormoner. På lørdag vil en helt speciel korkoncert prøve at få Otterup Idrætscenter til at gynge af glæde.

Nordfyn: Hvad får man, når man tager seks nordfynske kor og et professionelt orkester og hælder hele herligheden ind i en idrætshal i Otterup?

Det spørgsmål håber sangskriver og komponist Sten Ørting, at en masse musikglade fynboer vil være med til at finde svaret på, når dørene på lørdag slås op til arrangementet Kor fra Nord.

- Man skal være fuldstændig mentalt til stede, når man synger sammen, og derfor får korsangere helt automatisk et helle fra alle bekymringerne om mekanikerregninger og naturgaspriser. Det er den slags, sangen kan, mener Sten Ørting.

Annonce
Kor fra Nord byder på hele seks kor med meget forskellige repertoirer. Initiativtager Sten Ørting lover en stor musikalsk oplevelse på lørdag.

Han glæder sig voldsomt til arrangementet i Otterup. Ikke mindst fordi, tredje gang nu bliver lykkens gang.

- Vi startede egentlig med forberedelserne helt tilbage i 2019, men lige som alt andet måtte vi som bekendt bare udskyde og beklage. Heldigvis ville alle korene gerne være med igen i år, ligesom kommunen, Nordfyns Bank og korsangernes fællesråd fortsat havde lyst til at støtte os, fortæller Sten Ørting, der er tovholder på det store projekt.

Sangskriver og komponist

Han er selv professionel sangskriver og komponist og flyttede til Nordfyn for 11 år siden. I dag er han blandt andet korleder i gospelkoret Happy Voices, der er et af de seks kor, som medvirker på lørdag.

I alt vil der stå 100 korsangere på scenen, hvor de seks kor både vil give numre fra deres eget repertoire og fungere som backingkor for soulbandet Katharina & Raven Chant.

Udover Happy Voices er det Bogensekoret, Pilekoret, Gelænderlærkerne, InTune og musicalholdet fra UngNordfyn.

- Det bliver sådan en fin blanding fra de yngste i Gelænderlærkerne til de voksne og modne stemmer. Det spænder så bredt i både alder og musikstil - og så bliver der også sange, hvor publikum får lov at synge sammen med korene. Faktisk kan man som koncertgæst forberede sig på fællessangene, fordi både musik og tekst ligger på Kor fra Nords hjemmeside, lyder det fra arrangøren.

Det bliver sådan en fin blanding fra de yngste i Gelænderlærkerne til de voksne og modne stemmer. Det spænder så bredt i både alder og musikstil.

Sten Ørting

Selvom fællessangen blussede voldsomt op, da corona sendte os hjem og synge hver for sig, så har bølgen ikke skabt en kæmpe tilstrømning til de danske kor.

Derfor er et af målene med aftenen at skabe opmærksomhed om mulighederne for at synge i kor på Nordfyn, og hvert kor har en stand med repræsentanter, som kan fortælle om oplevelsen af at synge sammen.

Annonce

Fakta at sang er sundt

For faktisk er det fuldstændigt videnskabeligt slået fast, at der er en lang række effekter, som er gode for både den mentale og den fysiske sundhed.

Forskerne har målt en helt konkret biokemisk årsag til lykkefølelsen, der både kommer fra endorfiner og en stigning i oxytocin-niveauet. Oxytocin, der populært kaldes kærligheds- eller tilknytningshormonet, frigøres også i forbindelse med amning og sex og har betydning for menneskers tillid og følelse af tilknytning til hinanden.

Sangen betyder også, at de enkelte korsangere synkroniserer vejrtrækning og hjerterytme.

Kor fra Nord slår dørene op i Otterup Idrætshal klokken 18.25, hvor der vil være mulighed for at gå en tur i baren og nyde

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Her kan du bade til sommer: Seks strande kan i år hejse det blå flag

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Efter lang tids planlægning: Nyt børnehus skal stå klar i 2023

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Oksana flygtede med sin mor og 2-årige datter i propfyldt tog: Nu har hun fået arbejde og håb for fremtiden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Kristina og Dina er pædagoger og vil ikke sende deres egne børn i institution: - De har bedre af at gå hjemme

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag om Melby Kirkes klokker

Ugeavisen Nordfyn

Oplev solnedgangen til havs, når Castor kaster anker ved Æbelø

Ugeavisen Nordfyn

Stig Rossen tager vennerne med til koncert i Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Guidet vandretur Bogense - Fogense - Hugget

Ugeavisen Nordfyn

Alder er en trinvis befrielse

Annonce