Annonce
Ugeavisen Nordfyn

På stoffer: 18 kunstnere udstiller tekstilkunst

Indehaver af Kunstgården Tina Larsen råder over ikke mindre end 1500 kvadratmeter i Danmarks største landgalleri. Den store sal er i øjeblikket rammen om en udstilling af 18 tekstilkunstnere. Foto: Thomas Gregersen
Malingen er stof og penslen en symaskine, når QQTextilKunst arbejder. Resultaterne kan i øjeblikket ses i den store sal på Kunstgården.
Annonce

Skovby: Landskaber, fugle og bybilleder fra Paris er noget af det man kan opleve, når 18 tekstilkunstnere fra gruppen QQTextilKunst udstiller i den store sal på galleriet Kunstgården i Skovby ved Bogense.

På afstand kan værkerne ligne almindelige malerier, men når man kommer tættere på kan der ses en struktur af de forskellige slags stof, som er syet sammen i værkerne. Det giver en dybde - og næsten en tredimensionel effekt, som flere af kunstnerne tydeligt har udnyttet.

QQTextilKunst blev grundlagt i 1997 under navnet QuilteQunstnerne, men har skiftet navn i 2015, da andre tekstilkunstnere end quiltere kom med i gruppen. Gruppen består af medlemmer fra hele Danmark og de nordiske lande.

I dag består gruppens værker af for eksempel syning, trykning, broderi, quiltning og ofte suppleret med bemaling af stofferne.

Tekstilkunstnerne mødes på tværs af landegrænser til seminarer, gennem tidsskrifter, i konkurrencer og ved udstillinger.

På Kunstgården kan den nuværende udstilling opleves frem til jul.

Kunstgården holder lukket søndage og mandage, mens der de øvrige dage er åbent fra 10.30 til 16.30.

- Vi råder over hele 1500 kvadratmeter, så der er god mulighed for at holde afstand, når man besøger os - og der er selvfølgelig mulighed for at spritte hænder flere steder, fortæller indehaver Tina Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Annonce