Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Påskønnelse: Søbo fik sommerbuket for corona-omsorg

Susanne Holst (tv) synes august måneds buket skulle gå til personalet på Søbo, der har ydet et stort stykke arbejde under corona-nedlukningen. Susanne Holsts far, Verner Bengtson, har boet fast på Søbo i et par år nu. Lisbet Kure modtog buketten på personalets vegne.
Selvom det har været hårdt ikke at kunne besøge sin far under tre måneders coronalukning, har Susanne Holst fra Gamby tydeligt kunnet mærke, at personalet på Søbo har taget sig godt af ham.
Annonce

Bogense: 84-årige Verner Bengtson har boet på Søbo i godt et par år og selvom adskillelsen under corona-nedlukningen har været slem, så er hans datter Susanne Holst ikke i tvivl om, at den nok har været hårdest for de pårørende.

- Min mor plejede at være her næsten hver dag. Det har jo været hårdt, at hun og min far skulle adskilles efter mere end 60 års ægteskab. Vi andre kom her også så ofte vi kunne, men så lukkede corona jo for alle besøg fra den ene dag  til den anden. Det var virkelig hårdt, fortæller Susanne Holst.

Men uanset hvornår familien ringede til Søbo, så fik personalet hentet en positiv Verner Bengtson til telefonen.

- Far var altid glad for den måde personalet tog sig af ham og han mente ikke, vi skulle bruge tid på at bekymre os om ham. Han har holdt humøret højt i hele perioden og jeg synes personalet har taklet coronatidens udfordringer helt fantastisk, siger Susanne Holst.

Annonce

Ekstra rengøring

Selvom der har været store opgaver med ekstra rengøring og afspritning, har der også været overskud til at skabe ekstra aktiviteter og hygge, når nu besøg hjemmefra var umulige.

- Vi var aldrig i tvivl om, hvordan han havde det. Og den tryghed er jo så vigtig for os pårørende, slår hun fast.

Susanne Holst og hendes mand Palle har også flere gange været nede med kage, som de har stillet ved plejecentrets hovedindgang, så der var noget afdelingen kunne samles om og hygge sig med.

Annonce

Tydeligt savn

For teamleder på Søbo, Pia Hvid, har savnet været tydeligt at mærke.

- Besøgene er vigtige og selvfølge har vi kunnet mærke på nogle af beboerne, at de har savnet det. Alle de beboere der har kunnet det, har vi hjulpet med at bruge Skypesamtaler og Facebook, så man kunne se familien på den måde, fortæller hun.

Samtidig har der været flere aktiviteter i afdelingerne og man har brugt haven og udendørslivet meget mere.

- Men corona-tiden har måske også haft flere effekter, som vi kan tage med os fremover.  Tiden har givet os mere fleksibiltet, fordi beboerne bedre har kunnet finde deres egen rytme og vi er blevet bedre til at bruge lejlighederne til at hygge i, nu hvor der blev åbnet lidt op for besøg igen, fortæller Pia Hvid, der også har kunnet mærke omgivelsernes støtte, ved at mange forbipasserende er stoppet op og har vinket op til beboerne.

- Der har været nogle faste besøgende nede på gaden, som vi kalder vinkepigerne - og en har endda sendt chokolade op til beboerne, fortæller Pia Hvid.

- Jeg ved, at det stadig er en hård tid med masser af rengøring og afspritning. Men personalet  har klaret det til UG. Når vi nu må besøg vores far igen, giver han udtryk for, at han har haft det rigtig godt. Det er jo dejligt og betryggende for os pårørende. Så de fortjener helt sikkert en flot månedens buket og glæde sig over, siger Susanne Holst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Annonce