Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Pandekagehuset af Carin Gerhardsen

Svensk krimi er ikke den værste sommerferiebeskæftigelse. I denne uge anbefales Carin Gerhardsens Pandekagehuset.
Annonce

Biblioteket anbefaler: Pandekagehuset er en spændende kriminalroman, der handler om opklaringen af en række voldsomme mord i Midtsverige, hvor alle ofrene har det til fælles at de var 44 år gamle på gerningstidspunktet.

Handlingen tager udgangspunkt i 44-årige Thomas, der til dagligt arbejder som bud. Han føler sig nærmest usynlig for andre mennesker, og er isoleret i sin egen ensomhed. Som helt lille har han været udsat for grov mobning, med blandt andet tæsk og ydmygelser, som han følelsesmæssigt har taget med sig i voksenlivet. Hans syn på sig selv og andre mennesker er formet derefter, og hans hverdag præges af hadet til de børn og voksne, der mishandlede ham som barn. Er Thomas, et nærmest usynligt menneske, virkelig i stand til at slå andre ihjel?

Det første mord bliver begået på Hans Vannerberg, en ejendomsmægler der er lykkelig gift og far til 3. Han bliver myrdet i huset hos en ældre dame, Ingrid Olsson, som på mordtidspunktet er indlagt på sygehuset. Da hun kommer hjem fra indlæggelsen, finder hun Hans Vannerberg liggende død i hendes køkken. Hvilken tilknytning har Hans til Ingrid og de andre 44-årige myrdede personer? Hvorfor skulle de myrdes? Og hvem gjorde det?

Historien fortælles både fra Thomas’ synsvinkel, og fra kriminalkommissær Sjöbergs. Han er ansvarlig for efterforskningen sammen med sine underordnede, der bl.a. er den unge Petra Westman. Udover opklaringen af mordet følger vi også Petras bekymringer: har hun været udsat for voldtægt, eller var hun for fuld til at kunne huske, hvad der egentlig skete den aften/nat? Opklaringen af mordene tager en uventet drejning, da alle brikker i puslespillet begynder at falde på plads. Bogen giver stof til eftertanke i forhold til virkningen af mobning, hævn og had - og ikke mindst manglende indgriben fra andre - samt hvordan man som menneske kan blive undertrykt i sit indre, ud fra oplevelser i barndommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Annonce