Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Robin Saager Jakobsen er stadig i stødet: I 2021 kan han både fejre 50 års fødselsdag og 25 års jubilæum i Skamby El

Allerede fra barnsben har Robin Saager Jakobsen haft en fod inden for branchen. Mens han stadig gik med ble, oplevede han for første gang at få stød, da han forvildede to strikkepinde ind i en stikkontakt. Ligeledes begyndt han at lave sine første el-tegninger som 14-årig. Foto: Anders Ranthe
Allerede som blebarn begyndte Robin Saager Jakobsen at eksperimentere med stikkontakter. I år fylder han 50, og samtidig kan han fejre sit 25-års jubilæum i familievirksomheden Skamby El.

Skamby: Man kan roligt sige, at Robin Saager Jakobsen altid har haft familievirksomheden Skamby El tæt inde på livet. Selv kom han til verden blot et år efter, at forældrene grundlagde virksomheden den 1. maj 1970.

Den 21. juli fylder han 50 år og samtidig kan han i år fejre sit 25-års jubilæum i forretningen på Bredgade 14, som han overtog i 2012 og sidenhen har drevet med hustruen, Malene Saager Jakobsen.

I mellemtiden har faren, den i dag 79-årige Max Jakobsen, skiftet direktørtitlen ud med titlen som svend. For Robin Saager Jakobsen betyder det meget stadig at have sin far tæt på i det daglige.

Annonce

- Det betyder rigtig meget, at min far stadig er med. Selvom han ikke rigtigt gider at blande sig i det ledelsesmæssige, tager jeg ham tit med på råd, siger han.

Robin Saager Jakobsen har aldrig følt noget pres i forbindelse med overtagelsen af forældrenes virksomhed.

- Til dagligt tænker jeg ikke, at jeg som sådan har en særlig forpligtigelse overfor mine forældre. Men jeg føler mig da klart forpligtiget til, at forretningen fortsat løber rundt. Ikke mindst overfor mine ansatte og vores kunder, siger han.

Den nære kontakt

I dag tæller Skamby Els kundekartotek cirka 1300 navne, hvoraf størstedelen er inden for landbrugsindustrien. Men selvom kundekredsen spænder vidt, gør Robin Saager Jakobsen sig ikke nogen særlige tanker om at udvide forretningen.

- Personligt har jeg ikke nogen ambition om, at vi skal udvikle os til en kæmpe virksomhed. Det, tror jeg, vil medføre et tab af noget helt centralt: Den nære kontakt til vores kunder. Nu har vi lige ansat en ny, og i den forbindelse bruger vi rigtig meget tid på at sætte vedkommende ind i, hvordan kunden er og vil have tingene. Det betyder helt klart noget i sidste ende, siger han.

I 2002 blev Robin Saager Jakobsen medejer af Skamby El. Selvom han foretrækker at have hænderne i det praktiske, går mange af hans arbejdstimer med at løse de administrative opgaver. Foto: Anders Ranthe

Fokusset på det nære lader tilsyneladende også til at give pote ude blandt kunderne.

- Vi havde engang en kunde, der forlod os, fordi de var blevet pålagt af deres øverste ledelse at finde en ny og større leverandør til at tage sig af strømdelingen. Men allerede efter et halvt år havde vi dem som kunde igen. Det blev simpelthen for upersonligt for dem, at der hele tiden kom et nyt ansigt ud, der ikke ikke havde noget forudgående kendskab til tingene. De besluttede sig derfor for at overhøre ledelsen, og vi kom tilbage på fuldtid, fortæller Robin Saager Jakobsen.


Mine kunder skal altid kunne få fat på mig. Hvis jeg lige pludselig får en henvendelse om en ventilator, der er gået i stykker ude i en grisestald, nytter det jo ikke noget, at jeg udskyder det til om to timer eller et par dage.

Robin Saager Jakobsen


Lige sådan gør Skamby El meget ud af at stå til rådighed for deres kunder døgnet rundt, fortæller han.

- Mine kunder skal altid kunne få fat på mig. Hvis jeg lige pludselig får en henvendelse om en ventilator, der er gået i stykker ude i en grisestald, nytter det jo ikke noget, at jeg udskyder det til om to timer eller et par dage. For så dør grisene. Samtidig skal vi jo også være i stand til at vurdere, hvor hurtigt vi skal rykke ud, når mange henvender sig på en gang, pointerer Robin Saager Jakobsen.

Annonce

Den rigtige skal overtage

Om der venter Robin Saager Jakobsen yderligere 25 år i Skamby El, er han ikke sikker på.

- Jeg håber da helt klart på at kunne finde en, der ønsker at overtage. Måske om ti år. Umiddelbart vil det passe mig fint, hvis jeg til den tid kunne begynde at drosle lidt ned for lederansvaret. Omvendt skal det også være den rigtige, der overtager, siger han.

- Mine kunder skal altid kunne få fat på mig. Hvis jeg lige pludselig får en henvendelse om en ventilator, der er gået i stykker ude i en grisestald, nytter det jo ikke noget, at jeg udskyder det til om to timer eller et par dage. Foto: Anders Ranthe

Foreløbigt ser det dog ikke ud til, at Skamby El fortsætter i familiens hænder. Men det har Robin Saager Jakobsen det umiddelbart fint med.

- Der er ingen af mine børn, der ønsker at overtage forretningen. Men det har jeg det egentlig også fint med. Det har altid været en værdi for mig, at man skal lave det, man holder af. Det nytter ikke noget, at man går og tæller ned til dagen, hvor man skal på pension. Hvis man gør det, så er det for mig et tegn på, at man burde beskæftige sig med noget andet, siger Robin Saager Jakobsen.

Både fødselsdagen og jubilæet bliver fejret den 21. juli på værkstedet med pølser og fadøl, hvor både kunder, samarbejdspartnere, medarbejdere, kollegaer, leverandører, familie og venner af huset er inviteret til at deltage.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

To små landsbyer har fundet stor opskrift på fællesskab og bæredygtighed

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Gratis aftensmad og generalforsamling i Hårslev

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Ind i naturen: Dådyr på afveje

Ugeavisen Nordfyn

Danmarks bedste portrætmaler får fast galleri i Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Flensborg kommer til Nordfyn: Sønderjyderne i Morud inviterer til foredrag om byen lige over grænsen

Ugeavisen Nordfyn

Rekordår: Når jorden skælver og himlen bliver sort rimer traktortræk på folkefest

Ugeavisen Nordfyn

Sjællandske Spiderman sparer Bogense Kirke for mange tusinde kroner

Ugeavisen Nordfyn

Vildeste maskiner: Særslev går traktor-jubilæums-amok

Ugeavisen Nordfyn

Håndværk og skallesmæk: Vikingerne slår lejr ved Glavendrup

Ugeavisen Nordfyn

Morud skyder traditionsrig byfest i gang: - Det er i hvert fald ikke velvilje, der mangler

Ugeavisen Nordfyn

Lær de fem kærlighedssprog flydende

Ugeavisen Nordfyn

Hædret på havnen: Henning fik en havfrue for sin indsats

Ugeavisen Nordfyn

Kulturposten er klar med masser af tilbud

Ugeavisen Nordfyn

Svær stafet: Gennemblødt start blev til pæn succes

Ugeavisen Nordfyn

Pedalkraft over polarcirklen: Gamle spejderkammerater sætter kurs mod Nordkap

Ugeavisen Nordfyn

Unge kvinder kommer gamle mænd til undsætning

Ugeavisen Nordfyn

Fest i Skamby: Kopibands er lig med ægte festivalstemning

Ugeavisen Nordfyn

Væv'li profil: Mudderpøl er blevet lækkert bytorv med kunst

Ugeavisen Nordfyn

Har du en idé til en ny sti i kommunen? Ny digital løsning til indsamling af stiønsker

Ugeavisen Nordfyn

Helt ny serie: Danmarks bedste portrætmaler udstiller i Galleri Huset Knægt

Ugeavisen Nordfyn

Nu kan man officielt følge den nye del af den nordfynske kyststi fra Skåstrup til Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Højt niveau: Internationale topmusikere i Bogense Kirke

Ugeavisen Nordfyn

Her er vinderne: Mere end 700 ballonbilleder

Annonce