Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Robin Saager Jakobsen er stadig i stødet: I 2021 kan han både fejre 50 års fødselsdag og 25 års jubilæum i Skamby El

Allerede fra barnsben har Robin Saager Jakobsen haft en fod inden for branchen. Mens han stadig gik med ble, oplevede han for første gang at få stød, da han forvildede to strikkepinde ind i en stikkontakt. Ligeledes begyndt han at lave sine første el-tegninger som 14-årig. Foto: Anders Ranthe
Allerede som blebarn begyndte Robin Saager Jakobsen at eksperimentere med stikkontakter. I år fylder han 50, og samtidig kan han fejre sit 25-års jubilæum i familievirksomheden Skamby El.

Skamby: Man kan roligt sige, at Robin Saager Jakobsen altid har haft familievirksomheden Skamby El tæt inde på livet. Selv kom han til verden blot et år efter, at forældrene grundlagde virksomheden den 1. maj 1970.

Den 21. juli fylder han 50 år og samtidig kan han i år fejre sit 25-års jubilæum i forretningen på Bredgade 14, som han overtog i 2012 og sidenhen har drevet med hustruen, Malene Saager Jakobsen.

I mellemtiden har faren, den i dag 79-årige Max Jakobsen, skiftet direktørtitlen ud med titlen som svend. For Robin Saager Jakobsen betyder det meget stadig at have sin far tæt på i det daglige.

Annonce

- Det betyder rigtig meget, at min far stadig er med. Selvom han ikke rigtigt gider at blande sig i det ledelsesmæssige, tager jeg ham tit med på råd, siger han.

Robin Saager Jakobsen har aldrig følt noget pres i forbindelse med overtagelsen af forældrenes virksomhed.

- Til dagligt tænker jeg ikke, at jeg som sådan har en særlig forpligtigelse overfor mine forældre. Men jeg føler mig da klart forpligtiget til, at forretningen fortsat løber rundt. Ikke mindst overfor mine ansatte og vores kunder, siger han.

Den nære kontakt

I dag tæller Skamby Els kundekartotek cirka 1300 navne, hvoraf størstedelen er inden for landbrugsindustrien. Men selvom kundekredsen spænder vidt, gør Robin Saager Jakobsen sig ikke nogen særlige tanker om at udvide forretningen.

- Personligt har jeg ikke nogen ambition om, at vi skal udvikle os til en kæmpe virksomhed. Det, tror jeg, vil medføre et tab af noget helt centralt: Den nære kontakt til vores kunder. Nu har vi lige ansat en ny, og i den forbindelse bruger vi rigtig meget tid på at sætte vedkommende ind i, hvordan kunden er og vil have tingene. Det betyder helt klart noget i sidste ende, siger han.

I 2002 blev Robin Saager Jakobsen medejer af Skamby El. Selvom han foretrækker at have hænderne i det praktiske, går mange af hans arbejdstimer med at løse de administrative opgaver. Foto: Anders Ranthe

Fokusset på det nære lader tilsyneladende også til at give pote ude blandt kunderne.

- Vi havde engang en kunde, der forlod os, fordi de var blevet pålagt af deres øverste ledelse at finde en ny og større leverandør til at tage sig af strømdelingen. Men allerede efter et halvt år havde vi dem som kunde igen. Det blev simpelthen for upersonligt for dem, at der hele tiden kom et nyt ansigt ud, der ikke ikke havde noget forudgående kendskab til tingene. De besluttede sig derfor for at overhøre ledelsen, og vi kom tilbage på fuldtid, fortæller Robin Saager Jakobsen.


Mine kunder skal altid kunne få fat på mig. Hvis jeg lige pludselig får en henvendelse om en ventilator, der er gået i stykker ude i en grisestald, nytter det jo ikke noget, at jeg udskyder det til om to timer eller et par dage.

Robin Saager Jakobsen


Lige sådan gør Skamby El meget ud af at stå til rådighed for deres kunder døgnet rundt, fortæller han.

- Mine kunder skal altid kunne få fat på mig. Hvis jeg lige pludselig får en henvendelse om en ventilator, der er gået i stykker ude i en grisestald, nytter det jo ikke noget, at jeg udskyder det til om to timer eller et par dage. For så dør grisene. Samtidig skal vi jo også være i stand til at vurdere, hvor hurtigt vi skal rykke ud, når mange henvender sig på en gang, pointerer Robin Saager Jakobsen.

Annonce

Den rigtige skal overtage

Om der venter Robin Saager Jakobsen yderligere 25 år i Skamby El, er han ikke sikker på.

- Jeg håber da helt klart på at kunne finde en, der ønsker at overtage. Måske om ti år. Umiddelbart vil det passe mig fint, hvis jeg til den tid kunne begynde at drosle lidt ned for lederansvaret. Omvendt skal det også være den rigtige, der overtager, siger han.

- Mine kunder skal altid kunne få fat på mig. Hvis jeg lige pludselig får en henvendelse om en ventilator, der er gået i stykker ude i en grisestald, nytter det jo ikke noget, at jeg udskyder det til om to timer eller et par dage. Foto: Anders Ranthe

Foreløbigt ser det dog ikke ud til, at Skamby El fortsætter i familiens hænder. Men det har Robin Saager Jakobsen det umiddelbart fint med.

- Der er ingen af mine børn, der ønsker at overtage forretningen. Men det har jeg det egentlig også fint med. Det har altid været en værdi for mig, at man skal lave det, man holder af. Det nytter ikke noget, at man går og tæller ned til dagen, hvor man skal på pension. Hvis man gør det, så er det for mig et tegn på, at man burde beskæftige sig med noget andet, siger Robin Saager Jakobsen.

Både fødselsdagen og jubilæet bliver fejret den 21. juli på værkstedet med pølser og fadøl, hvor både kunder, samarbejdspartnere, medarbejdere, kollegaer, leverandører, familie og venner af huset er inviteret til at deltage.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Ny restaurant hitter med gigant-platte: Kunder tiltrækkes af knap et halvt kilo kød

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Gin på Hjul: Socialopædagogerne Peter og Brian besluttede sig for at sælge gin

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Maritim ferielejr for udsatte børn fra hele landet på Enebærodde: - Alle børn har ret til gode minder

Ugeavisen Nordfyn

Kulturregion Fyn støtter Nordfyns Billedskole

Ugeavisen Nordfyn

Et lille stykke Belgien: Sabrina tog Team Rynkeby-holdet med hjem til barndomsbyen

Ugeavisen Nordfyn

Robin Saager Jakobsen er stadig i stødet: I 2021 kan han både fejre 50 års fødselsdag og 25 års jubilæum i Skamby El

Ugeavisen Nordfyn

Sommerunderholdningen er sikret: Ny natureventyrlig app inviterer til eventyrfortællinger og gåture i det nordfynske

Ugeavisen Nordfyn

Det ikk' så ringe endda: Fiskebilfirma vokser fra tre til 14 ansatte under coronaepidemien

Ugeavisen Nordfyn

Som 6-årig tændte ilden hos fynske Anna: Nu går hun efter finaleplads ved OL i Tokyo

Ugeavisen Nordfyn

Rekordmange tager på højskole til efteråret: - Det er helt unikt

Ugeavisen Nordfyn

Se billederne: Fed stemning, god musik og billige bajere til UngeFestival i Søndersø

Ugeavisen Nordfyn

Fiskebiler ruller ud med sushi på Nordfyn: Cafeejer indgår samarbejde med Storms Fisk

Ugeavisen Nordfyn

Fingernem ferie: På Flyvesandet Camping har børnene droppet telefon og wifi for at slå strikkerekord

Ugeavisen Nordfyn

Jesper cyklede oprindeligt for bjergeventyret: I dag er det først og fremmest holdkammeraterne, han kæmper for

Ugeavisen Nordfyn

Charme, selvtillid og lyst hår: Sjove timer i selskab med blondinen

Ugeavisen Nordfyn

Kunstkalender: Ole Runge ser frem mod 2022

Ugeavisen Nordfyn

Legeskibet og DR besøger Bogense igen

Ugeavisen Nordfyn

Voksenlegetøj: Bogense blandt landets mest usexede byer

Ugeavisen Nordfyn

Høje priser på materialer har ført til flere kompromiser i opførelsen af nyt fælleshus: Men nu går arbejdet med huset endelig i gang

Ugeavisen Nordfyn

Jubilæum: Sommerjazz på havnen i 20 år

Ugeavisen Nordfyn

Ejlskov skal være arena for DM i ny sport: Ballonmanden Lars etablerer onewheel forhindringsbane på sin mark

Ugeavisen Nordfyn

Hjemmelavet el: Boligforening udskifter diesel med grøn strøm

Ugeavisen Nordfyn

Nu er Hao klar: Torsdag får Bogense ny café og sushi-sted

Annonce