Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Rosenfestival i en corona-tid: Nordfynsk sommer fyldt med roser

De guidede ture ud i rosenmarkerne er sædvanligvis et meget populært indslag i Rosenfestival-weekenden. Billedet her er fra sidste år, hvor en flok interesserede gæster lyttede til Ole Andwersens fortælling om, hvordan roserne dyrkes og passes. Arkivfoto: Emil Hermann
Nordfyns Rosenfestival lader sig ikke slå ud af corona-aflysning. Nye ideer spirer og springer ud med en buket af 175 store blomsterkummer, der fordeles rundt i kommunen.
Annonce

Nordfyn: Roser, masser af roser er en lige så indgroet del af den bogensiske sommer, som kolde fadøl og varme pølser er det af de byfester, der har måttet aflyse løjerne i de kommende måneder.

Rosenfestivalen, der gennem 13 år har fyldt Bogense med roser i den første weekend i august, er også aflyst på grund af forbuddet mod at samles i stort antal.

Men bestyrelsen for Nordfyns Rosenfestival har besluttet, at nordfynboer og turister ikke skal snydes for at nyde synet og duften af roser i sommeren 2020.

- Da vi var kommet os over chokket over, at årets Rosenfestival må aflyses, var vi i bestyrelsen enige om, at vi måtte gøre noget. Også af hensyn til de mange gæster, der har bestilt ophold på Nordfyn for at se roser, siger festivalleder Jette Kærgaard.

En egentlig festival bliver det naturligvis ikke, men til gengæld vil både Otterup, Søndersø og Bogense få glæde af blomsterhavet i fire-seks uger i juli og august.

175 store blomsterkummer vil blive plantet til med roser og derefter fordelt i kommunen. I Otterup kommer de til at stå på Torvet, i Søndersø i Byparken og i Bogense på forskellige pladser, blandt andet foran rådhuset og ved Manneken Pis. Desuden får kommunens fire campingpladser også et antal blomsterkummer, der kan byde gæster velkommen.

- For to år siden købte vi 75 af de store kummer, og nu har vi bestilt 100 flere i Italien, og de skulle være på vej, fortæller Jette Kærgaard.

For et par år siden blev der indkøbt 75 af de 300 liter store blomsterkummer til Rosenfestivalen. Nu er 100 flere på vej fra Italien, og festivalens korps af frivillige vil sørge for, at kummerne bliver plantet til med roser og fordelt rundt i kommunen i starten af juli. Privatfoto
Annonce

Kom på tur i rosenmarken

Nogle af de mange frivillige, der plejer at lægge masser af timer i Rosenfestivalen, påtager sig opgaven med at plante kummerne til med roser og passe dem i starten, indtil planterne har godt fat, så de kan blomstre i fire-seks uger.

Kummerne bliver stillet op fra starten af juli, og alle skulle gerne være på plads omkring den 15. juli. I de tre byer vil kommunens vej- og parkansatte sørge for, at roserne får et langt liv, mens campingpladserne selv må holde liv i blomsterne.

Og blomsterkummerne bliver ikke den eneste mulighed for blive klogere på nordfynske roser denne sommer. For planteskoleejer Finn Jensen, der er formand for bestyrelsen for Nordfyns Rosenfestival, har lovet at åbne Grønløkke Planteskole for guidede ture i rosenmarkerne, ture der plejer at være meget populære under Rosenfestivalen.

Så hver torsdag i juli vil der klokken 14 være gratis tur med kyndig guide rundt i markerne. Tilmelding er ikke nødvendig, man skal blot møde op på Huggetvej 94.

Planteskoleejer Finn Jensen har lovet at åbne Grønløkke Planteskole for guidede ture i rosenmarkerne hver torsdag eftermiddag i juli. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce