Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Så er det ingen kunst at flytte: Gæster fra nær og fjern fyldte nyt galleri

Galleri Knægt kunne fredag indvie de nye omgivelser i Bogenses gamle biograf og gæsterne strømmede til fra nær og fjern. Foto: Thomas Gregersen
Allan Mads Knægt og Erno Badstue havde hele huset fyldt da Galleri Knægt flyttede over gaden og bragte en anden slags kunst ind i den gamle biografsal.

Bogense: - Vi er blæst helt omkuld. Det her er så fantastisk, lød det fra en begejstret og storsmilende Allan Mads Knægt mellem jazztonerne fra orkestret, da han fredag aften kunne bevæge sig rundt og hilse på alle de gæster, der fyldte både hus og gårdhave i det galleri han lægger navn til.

Både han og Erno Badstue havde travlt i værtsrollerne, mens medlemmer af galleriets tilknyttede kunstforening sørgede for at skænke vin i glassene og fylde op med canapéer i takt med at fadene blev tømt - og det gjorde de - med langt mere end 200 gæster fra nær og fjern, der tydeligt gav udtryk for, at Nordfyn her har fået et helt særligt sted.

Med Robert Jacobsen-værker for millioner, eventyrlige portrætter fra Benjamin Abanas hånd var der også noget at rejse efter for dem der kom langvejs fra.

Annonce

Fra det sydlige Frankrig til det nordlige Fyn

- Vi føler os meget heldige, lyder det fra de to gallerister.

Fremover er planen at have flere kunstnere inde samtidig - ligesom der med jævne mellemrum vil blive afholdt forskellige arrangementer, foredrag og koncerter i galleriet.

Drømmen om eget galleri opstod i Frankrig, hvor parret havde sat et hus i stand i en lille bjerglandsby.

Rosévin på den sydfranske tagterrasse er nu skiftet ud med en lukket solfyldt gårdhave i Bogense, hvor aftenen endte med et par ekstra flasker og de sidste gæster - og det er heller ikke så tosset, når modtagelsen i det nordfynske har været som den har.

- Bogense er - efter vores mening - et af de dejligste steder i Danmark og det kommer til at tage nogle dage at lande oven på den her indvielse, siger Allan Mads Knægt.

Bogense er - efter vores mening - et af de dejligste steder i Danmark og det kommer til at tage nogle dage at lande oven på den her indvielse

Allan Mads Knægt
Annonce

Lejlighed skal renoveres

Siden åbningen i sommeren 2020 er Galleri Knægt gået fra 50 kvadratmeter til nu 270 i den gamle biografsal, men indtil videre bor parret stadig på den modsatte side af gaden.

- Vi har også overtaget lejligheden på førstesalen, men den trænger til en omfattende renovering og vi har slet ikke nået at kigge på den endnu. Det hele har handlet om at få galleriet klar til åbningen, fortæller Erno Badstue.

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Her kan du bade til sommer: Seks strande kan i år hejse det blå flag

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Efter lang tids planlægning: Nyt børnehus skal stå klar i 2023

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Oksana flygtede med sin mor og 2-årige datter i propfyldt tog: Nu har hun fået arbejde og håb for fremtiden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Tømrermester overrasket: Nye lejeboliger ved landsbyens gadekær bliver revet væk

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag om Melby Kirkes klokker

Ugeavisen Nordfyn

Oplev solnedgangen til havs, når Castor kaster anker ved Æbelø

Ugeavisen Nordfyn

Kristina og Dina er pædagoger og vil ikke sende deres egne børn i institution: - De har bedre af at gå hjemme

Ugeavisen Nordfyn

Guidet vandretur Bogense - Fogense - Hugget

Ugeavisen Nordfyn

Alder er en trinvis befrielse

Ugeavisen Nordfyn

Stig Rossen tager vennerne med til koncert i Bogense

Annonce