Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Sæt alle sejl: Palby Fyn Cup vender tilbage

Efter at måtte aflyse sidste år på grund af corona melder Danmarks største kapsejlads nu klar til maj 2021. Arkivfoto: Jens Wognsen
Efter corona-aflysningen sidste år vender Palby Fyn Cup stærkt tilbage i en corona-venlig udgave til maj 2021. Tilmeldingerne vælter allerede ind.

Bogense: 2020 blev året med de mange aflysninger. Det gjaldt også for Bogense Sejlklub, der sidste år måtte aflyse deres ellers årlige event, Palby Fyn Cup. Men nu er den nordfynske sejlklub i samarbejde med Palby Marine atter klar til at byde velkommen til Palby Fyn Cup 2021 med afholdelse 28.-30. maj.

Palby Fyn Cup

- Palby Fyn Cup er Danmarks største kapsejlads med start og mål i Bogense.

- Siden 1990 har omkring 300 både hvert år stævnet sammen for at tilbagelægge en bane rundt om Fyn på samlet 138 sømil (255 kilometer).

- Arrangementet er både for dem, der ønsker at sejle kapsejlads, samt dem, der blot ønsker at sejle med for sjov.

I skrivende stund har arrangementet allerede modtaget 120 tilmeldinger, hvilket er næsten dobbelt så mange, som der plejer at være tilmeldt på denne tid af året.

- Vi tænker ikke, der kommer flere, end der plejer. Vi ser det som et signal om, at folk rigtig gerne vil ud og sejle. Og vi vil selvfølgelig gøre alt for, at det kommer til at lykkes, siger Christina Rosenkvist, der er tovholder på Palby Fyn Cups landarrangement.

Annonce

Corona-hensyn

Normalt deltager op mod 2000 sejlere fordelt på omkring 300 både. Den enkelte båd må have 15 besætningsmedlemmer. Og selvom det nuværende forsamlingsforbud lyder på fem personer, er det ikke noget, der vækker bekymring hos holdet bag Palby Fyn Cup.


På den ene eller anden måde, skal vi nok lykkes med at få afholdt selve sejladsen.

Christina Rosenkvist, tovholder, Palby Marine


- Vi kan jo kun håbe på, at forsamlingsantallet er deroppe. Men vi kan jo selvfølgelig heller ikke garantere noget på nuværende tidspunkt. Men på den ene eller anden måde skal vi nok lykkes med at få afholdt selve sejladsen, siger Christina Rosenkvist.

Coronaens fortsatte tilstedeværelse kan dog komme til at betyde, at man regulerer på, hvor mange både der må være med til start.

Landarrangementet vil derimod blive påvirket af corona-restriktionerne. Skippermødet på havnen holdes online eller med eventuelt kun én deltager per båd. Morgenmaden vil blive portionsanrettet og udleveres som takeaway til bådene. Også salgsboderne på havnen bliver i et mindre set-up, end det plejer at være.

I sidste ende vil det dog komme til at afhænge af, hvordan corona-situationen ser ud, når arrangementet skal afholdes.

Lykkes det at holde Palby Fyn Cup i år, vil der være tale om den 31. sejlads i Palby Fyn Cups historie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce