Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Satiretegner med Bogense-rødder gæster juleudstilling

Annonce

Bogense: Den 7. og 8. december inviterer galleri Fogeds Kælder indenfor til en juleudstilling, hvor Sonja Foged selv udstiller 90 af sine værker. Sonja Foged har drevet galleri i Bogense de seneste tre år i Æbeløgade 47, men er også kendt af gæsterne ved Rosenfestivalen, hvor hun plejer at udstille.

I år har julens gæsteudstiller også forbindelse til Bogense. Det er satiretegner og manuskriptforfatter Hanne Nedbo, der stammer fra den nordfynske købstad.

- Min bedstefar, Elias Nedbo, havde i fortiden sit liv i Bogense, hvor han dengang hed Elias Petersen. Eftenavnet Nedbo kom først senere, da bedstefar rejste med sin kone og fem børn, deraf min far, Poul, til Varde, for der var yderligere en herre i Varde by, som også hed Elias Petersen, og da postbudet, i denne købstad, desværre havde den frygtelige tendens at forbytte post til de to Elias´er, fandt bedstefar på, i første omgang, at sammensætte mit familienavn med forbogstaverne ”N” for Nicoline, hans hustru, som jo var min bedstemor, og ”E” for Elias og tilsidst ”BO” for Bogense, den fædrene by, med ønsket om at familien fremover skulle hedde Nebo.

Men uheldigvis var navnet Nebo taget i forvejen. Dette slog dog ikke bedstefar ud af kurs, for han tilføjede blot et ”D” mellem ”E” og ”BO”, så vi nu, og som den eneste familie i Danmark, hedder Nedbo, hvilket jeg er meget glad og stolt af, fortæller Hanne Nedbo.

Udover kone, samt fem børn i Bogense, havde hendes bedstefar også to søstre i byen, hvoraf den ene, Alvilda, drev en driftig hattebutik, lige i hjertet af Adelgade, og butikken, med moderigtig hovedbeklædning til Bogense-borgerne, havde den gæve Alvilda i mange år, dengang, det var et hit med hat.

Hanne Nedbos satiretegninger kan sammen med Sonja Fogeds værker opleves i weekenden den 7. og 8. december fra klokken 13 til 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce