Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Skamby: Fælles julefest gennem hele sognet

Annika Nydal er initiativtager til et anderledes julemarked i Skamby den 21. november. Markedet kommer til at strække sig gennem hele byen. Foto: Thomas Gregersen
Sjovt og anderledes julemarked skal sikre julestemningen i Skamby under coronarestriktionerne. I år bliver markedet spredt ud med stande i hele byen.

Skamby: Julen er traditionernes tid, og når traditionerne bliver ramt af virus, må man gribe dem lidt utraditionelt an. Det er kort fortalt baggrunden for, at en lille håndfuld garvede lokale arrangører i Skamby har sat skub i et julemarked af både handlende og små private udstillere ved hvert deres hjem.

Julebyen Skamby trækker i nissetøjet og tænder julelysene den 21. november fra klokken 10 til 16.

- Der sker jo ikke noget som helst i den her tid, hvor vi ikke må mødes, som vi plejer. Så man bliver nødt til at tænke lidt skævt, når nu det almindelige julemarked i multihuset er umuligt at gennemføre, fortæller Annika Nydal, der fik idéen til Julebyen Skamby.

Annonce

Garvet gruppe ildsjæle

Siden de første spæde tanker er også Bernt Jørgensen, Robin Birch og Ninamaria Lykkemaj Petersen blevet en del af arrangørgruppen, og det har dviklet sig til et stort arrangement med mere end 20 stande.

Det plejer at være menighedsrådet i Skamby, der står for det hyggelige julemarked i byens multihus, men i år bliver det under lidt andre omstændigheder på grund af corona. Dog er der stadig arrangeret julekoncert i kirken som afslutning på markedet klokken 16.15. Arkivfoto

- Annika spillede bolden op, og vi andre er løbende kommet med input, så jeg faktisk synes, det er blevet et rigtigt fint program. Nu håber vi på godt vejr, og så må vi se, om det her kunne være en form for julemarked, man kunne holde fast i - også efter coronaen forhåbentlig er væk igen næste år, fortæller Bernt Jørgensen.

Annonce

Private og handlende i forening

Blandt de knapt 25 stande finder man både byens handlende og en række private, der sælger julepynt, udstiller deres samlerobjekter af forskellig slags eller holder små loppemarkeder.

Arrangørerne har skrevet løbesedler, som er blevet delt ud til alle postkasser i sognet, og der annonceres også på de lokale sider på sociale medier.

- Vi vil gerne give alle en mulighed for at byde ind med et eller andet. Derfor er der også langt fra lukket for mulighederne for at være med. Vi har bare været nødt til at sætte en dato for tilmelding, hvis man skulle nå at være med på det trykte program, men alle er stadig velkomne til at sætte en stand op og lege med. Det er gratis at deltage, siger Bernt Jørgensen.

Annika Nydal håber også, at mange vil gøre lidt ekstra ud af deres udendørs juleudsmykning, så byen kan tage sig ud fra sin mest julede og festlige side.


Vi laver en afstemning, hvor gæsterne kan stemme på det hus, der har den flotteste udsmykning, og der bliver også en konkurrence, hvor deltagerne skal rundt i hele byen for at samle bogstaver til at løse en opgave.

Annika Nydal


- Vi laver en afstemning, hvor gæsterne kan stemme på det hus, der har den flotteste udsmykning, og der bliver også en konkurrence, hvor deltagerne skal rundt i hele byen for at samle bogstaver til at løse en opgave, fortæller hun.

Annika Nydal vil selv holde åbent i sin hundesalon, butik og pensionat, mens hendes døtre arrangerer et lille loppemarked, men mulighederne er mange.

Et sted viser en Lego-samler en hel nisseby frem, mens en anden samler viser sin samling af rom og giver smagsprøver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce