Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Skulderklap og kontanter: Årets fynske idrætsforening favner bredt i Otterup

Otterup Håndboldklub Årets Fynske Idrætsforening 2020.
Otterup Håndboldklub er kåret til Årets Fynske Idrætsforening 2020. Klubbens formand ser det som et stort skulderklap, at klubben er indstillet af Nordfyns Kommune.
Annonce

Otterup: Hovedformand for Otterup Håndboldklub Henrik Nielsen blev overrasket, da det onsdag aften ringede på døren i huset i Otterup.

Udenfor stod formand for Fynske Idrætsforbund Bernt Nielsen og formand for Nordfyns Kommunes Erhvervs-, Kutur- og Fritidsudvalg Mette Landtved-Holm (V) belæsset med gaver.

De kom for at fortælle, at Otterup Håndboldklub er kåret som Årets Fynske Idrætsforening 2020.

Dagen derpå forsikrer Henrik Nielsen, at det er helt ærligt, når han siger, at han blev overrasket over, at det blev OHK, der vandt foran de øvrige fem nominerede.

- I begyndelsen af ugen talte jeg med vores ungdomsformand om, at det nok helt sikkert ikke blev os, der vandt.

- Men vi er er meget glade for, at kommunen har indstillet os. Det er et stort skulderklap til alle frivillige i klubben.

- Det er vel fordi, vi favner meget bredt. Det er ikke kun håndbold. Vi har jo gennem mange år lavet mange aktiviteter for at skrabe penge sammen til klubben, siger Henrik Nielsen.

Annonce

Bredde og aktiviteter

Og det er også netop bredden og de mange aktiviteter ud over spillet med bolden på banen, som Nordfyns Kommune har lagt vægt på i sin indstilling af OHK.

"Som en del af paletten af børne- og ungdomshold rummer OHK også Hold Glad, der er et tilbud til børn og unge med udviklingshandicap og generelle indlæringsvanskeligheder", hedder det blandt andet i indstillingen.


Der er mange frivillige, der gør et kæmpe arbejde på mange tidspunkter af året for at få det til at fungere, også selv om de ikke umiddelbart har tilknytning til håndbolden.

Henrik Nielsen, formand for OHK


"Foreningen står også bag årets kræmmermarked, påskemarked og øvrige arrangementer, der trækker mange folk til", fremhæver indstillingen.

- Ja, hvis der er noget, vi kan, så er det at lave arrangementer, konstaterer Henrik Nielsen, der dog også er formand for en klub med et herrehold i håndboldens 1. division.

- Der er mange frivillige, der gør et kæmpe arbejde på mange tidspunkter af året for at få det til at fungere, også selv om de ikke umiddelbart har tilknytning til håndbolden, roser formanden, der ikke endnu har et konkret bud på, hvad de 10.000 kroner, der følger med prisen, skal bruges til.

- Men på en eller anden måde skal de da komme alle til gode, fastslår han.

Prisen som Årets Fynske Idrætsforening blev uddelt i forbindelse med Sportsugen, der i år afløser Sportslørdag. De øvrige nominerede var: Sydvestfyns Forenede Fodboldklubber, Tommerup Svømmeklub, Midtfyns Volleyballklub, Ringe Svømmeklub og BK Rollo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Kyndelmisse

Annonce