Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Sletten serverer lokal historie for 25. gang

For 25. gang sender Nordfyns Museum og de lokalhistoriske arkiver gode og spændende nordfynske historier i julehandlen.
Årsskriftet Sletten for den nordfynske lokal- og kulturhistorie er på gaden i en 100 sider stor jubilæumsudgave.
Annonce

Nordfyn: Selvom indholdet ofte går flere hundrede år tilbage i tiden, så har årsskriftet Sletten nu også selv næsten fået sit eget kapitel af lokalhistorien. Siden 1995 har skiftende hold af skribenter fortalt Nordfyns historie i ord og billeder fra Nordfyns Museum i Bogense og de lokalhistoriske arkiver.

I stedet for kommunegrænsen er årsskriftets dækningsområde defineret ud fra de gamle herreders grænser, så Næsby, Allesø, Broby og Lumby sogne er med.

- Der er mange der samler og har hele striben af nu 25 bøger, men der er jo et opbrud i folks læsevaner. Mere og mere lokalhistorie findes på internettet, men vi håber da, at mange stadig vil have den fysiske bog hjem og stå på hylden, siger Palle E. Petersen, der er leder af Nordfyns Museum.

I den 25. udgave af Sletten kommer man, ligesom de tidligere år, godt rundt i landskabet og i emnerne.

Det er lige fra Rolf Brems' beretning om ralgravningen på Æbelø, hvor stenene blandt andet endte i den beton, der blev til den gamle Lillebæltsbro.

I den anden ende af geografien fortæller Johannes Wendt-Larsen om byggeriet af Næsby Kirke, hvor en ung murer faldt ned fra et stillads.

Poul Broe fortæller om lensafløsningen og dens betydning for de nordfynske herregårde.

Årsskriftet kommer også omkring maltgøreren fra Skamby, slagteren fra Søndersø og Seaside Jazzclub i Bogense og hele musiklivet omkring klubben i 1950'erne.

Dermed bliver der tilføjet endnu otte kapitler til de nu 192 artikler på 2122 sider, der er udgivet i løbet af de 25 år.

Bogense havde et rigt musikliv, da jazzen spirede i byen i slutningen af 1950'erne. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce