Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Slut: Ebbe lukker sin cykelhandel efter 42 år

Fra 1. januar er det Henning Jørgensen og Per Knudsen, der overtager den centrale grund i Otterup, hvor planen er at bygge boliger. Foto; Thomas Gregersen
Siden han var 16 år har Ebbe Christensen arbejdet med cykler. De seneste 42 år som selvstændig, men nu er det snart slut. Butik og værksted rives ned og erstattes af boliger.

Otterup: - Beslutningen har været undervejs nogle år, men da min kone, Henny, og jeg kørte hjem fra sommerferie i det nordjyske i år, kunne jeg mærke, at jeg mentalt var ved at være igennem processen med at erkende det. Jeg var sådan for alvor begyndt at forlige mig med tanken - og sagde det højt for første gang der i bilen, fortæller Otterups kendte cykelsmed Ebbe Christensen.

Arbejdsdagene når som regel op på 10 timer, for det er ikke arbejde, der mangler i butikken.

Allerede for fire år siden henvendte Ebbe Christensen sig til Henning Jørgensen og Per Knudsen, der ejer HP Smedie og VVS, for at spørge, om de kunne være interesseret i at købe  grunden.

Annonce

- Henning og Per har i de senere år bygget boliger flere steder centralt i Otterup, og de var da også straks med på idéen om at overtage, fortæller Ebbe Christensen.

Han fyldte 66 år i maj og kom ind i cykelbranchen ved et tilfælde, da han som 16-årig fik problemer med sin knallert på vej til skole.

Selvstændig i 42 år

Udover et nyt gaskabel gik den unge Ebbe nemlig også ud af butikken med et job hos byens daværende cykelhandler, K. V. Nielsen.

Det første fritidsjob endte med, at Ebbe Christensen som kun 23-årig overtog forretningen og blev selvstændig. Dermed er det blevet til mere end 42 år som selvstændig og 50 år i branchen - og Ebbe Christensen er da også et velkendt ansigt et godt stykke ud over Otterups bygrænse.

Rygtet er så småt begyndt at løbe i byen - at cykelsmeden lukker.

Ebbe Christensen siger snart farvel og tak efter 42 år som selvstændig i Otterup. Foto: Thomas Gregersen

- Jeg har kunder der kommer ind og lige skal have repareret noget eller have lavet service en sidste gang. Det er hyggeligt, og mange familier er jo kommet i butikken i flere generationer, fortæller Ebbe Christensen.


Jeg har kunder der kommer ind og lige skal have repareret noget eller have lavet service en sidste gang. Det er hyggeligt og mange familier er jo kommet i butikken i flere generationer

Ebbe Christensen


Han fik selv opført de nuværende bygninger i 1981, men de seneste fire weekender - mens han har gået og ryddet op - er tanken om at stoppe modnet.

- Jeg kan mærke, at efterhånden som jeg arbejder mig gennem bunkerne, så slipper jeg det mere og mere, siger han.

Derfor er der heller ikke meget sentimentalitet tilbage i forbindelse med beslutningen.

Annonce

Skal se bulldozerne i aktion

- Jeg har billeder fra byggeriet var i gang her i 1981, og jeg skal også ned og se, når bulldozerne tager den første bid. Så tror jeg, vi allesammen skal ud og have en gravøl og et stykke smørrebrød. Jeg tror faktisk, jeg ville blive mere ked af at se en overtage butikken, som så ikke kunne få den til at løbe rundt. Nu bliver der sat et punktum - og så kan der starte noget nyt, smiler cykelhandleren.


jeg ville blive mere ked af, at se en overtage butikken, som så ikke kunne få det til at gå.

Ebbe Christensen


Selvom nedrivningsarbejdet går i gang i januar, er Ebbe Christensen overbevist om, at der er en ny lokal cykelhandler på vej inden for nær fremtid.

- Efter rygterne begyndte at løbe, er jeg faktisk blevet kontaktet af tre forskellige, der kunne tænke sig at overtage. Den ene hjælper jeg med at kigge på lokaler i byen lige nu, og det er også aftalen, at jeg skal hjælpe ham lidt med opstarten. Jeg kan jo ikke bare geare helt ned og sidde hjemme i sofaen fra 1. januar, mener cykelsmeden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Nikoline sprang ud som student med et 10-tal: - Jeg er synshandicappet. For mig har det altid bare været et mål at bestå

Annonce