Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Sorggruppe på Nordfyn: Sognepræst og sygeplejerske tilbyder nyt forløb

Sygeplejerske Susanne Lindstrøm og sognepræst Ole F. Hansen står bag sorggruppen på Nordfyn. Foto: Mette Brock-Hansen
I begyndelsen af december starter sorggruppen på Nordfyn igen. Sognepræst og sygeplejerske står bag det gratis tilbud til folk med sår på sjælen.
Annonce

Bogense: Sidste år tog sognepræst Ole F. Hansen og sygeplejerske Susanne Lindstrøm initiativ til at starte en sorggruppe på Nordfyn.

Sorggruppen er et tilbud til mennesker, som har mistet en af deres kære og trænger til at snakke med andre, der befinder sig i den samme situation. Sorggruppe er en tryg ramme, hvor alle har mulighed for at komme til orde eller bare sidde og lytte, hvis man hellere vil det.

- Formålet er, at deltagerne kommer til at dele noget med nogen, som ved, hvor skoen klemmer. Når man mister, bliver man måske tit lidt ensom, fordi andre folk ikke rigtig kan forstå, at sorgen ikke går over i løbet af et halvt år, men det er måske noget, man skal indstille sig på at leve med resten af ens liv. I sorggruppen kan man blive genkendt af andre og ikke føle sig forkert, fortæller Ole F. Hansen.

I forbindelse med det første forløb, hvor deltagerne mødtes otte gange indenfor cirka et halvt år, var der otte personer på holdet.

- Vi vil helst være otte-ti personer, så vi ikke bliver for mange, oplyser Ole F. Hansen.

De andre præster på Nordfyn har fået tilsendt foldere omkring sorggruppen, og der er ligeledes blevet skrevet om tilbuddet i de forskellige kirkeblade.

Annonce

Stor erfaring

Ole F. Hansen starter 1. januar 2020 som bypræst i Bogense efter at have været sognepræst i Veflinge i 25 år. Sygeplejerske Susanne Lindstrøm er ansat på OUH i afdelingen "Palliativt Team Fyn", som arbejder med lindrende behandling af patienter med alvorlige, livstruende sygdomme, hvor helbredelse ikke er mulig.

- Susanne er meget dygtig og har meget erfaring med at tale med døende og deres pårørende, fortæller Ole F. Hansen.

Sorggruppen på Nordfyn holder til i Teglgården, som er Bogenses Sognegård. Første gang i det nye forløb er tirsdag den 3. december fra klokken 16.15 til 18.00, og sorggruppen mødes hver 14. dag til og med den 17. marts, som er sidste gang.

Tilmelding til Ole F. Hansen på tlf. 29426940 eller lofh@km.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce