Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Spænd det fast: Trailerfolket trækker en stribe af tabt affald

Virksomhederne langs Ørkebyvej oplever, at der er mange bilister på vej til genbrugspladsen, der ikke spænder deres affald fast. Sally Kelbøl, der driver stenhuggeri og begravelsesforretning, synes ikke, det kan passe, at hun og hendes ansatte skal samle affaldet og køre det det sidste stykke. Foto: Thomas Gregersen
Det er højsæson på genbrugspladsen i Otterup, og på Ørkebyvej er trafikken i disse dage tæt. Det betyder, at der nærmest dagligt ligger forskelligt affald langs vejen, fordi billisterne ikke altid får spændt deres læs godt nok fast.

Otterup: - Hvor skal vi gøre af det. Vi kan jo ikke gøre så meget andet, end at vi så selv rydder det op og kører affaldet det sidste stykke vej ned til genbrugsstationen, siger en lettere frustreret Sally Kelbøl, der er indehaver af Stenhuggeri og begravelse i Otterup.

Med virksomhedens beliggenhed på Ørkebyvej 5 er der ikke mange hundrede meter ned til den kommunale genbrugsplads, så efter en weekend møder hun ofte ind til tabt affald på sin grund i industrikvarteret.

I øjeblikket er det påskefridage og højsæson for oprydning og havearbejde, så er problemet altid større.

Annonce

Trafiksikkerhed

- Det er et tilbagevendende problem og udover at, vi skal rende og rydde op, så er det jo også et problem for trafiksikkerheden. I dag var det nogle stykker træ, en presenning og noget halm. Hvis du kører bag en bil, der taber den slags, vil du instinktivt lave en undvigemanøvre, og så kan det let gå galt, mener Sally Kelbøl.


Det er et tilbagevendende problem og udover at, vi skal rende og rydde op, så er det jo også et problem for trafiksikkerheden. I dag var det nogle stykker træ, en presenning og noget halm. Hvis du kører bag en bil, der taber den slags, vil du instinktivt lave en undvigemanøvre, og så kan det let gå galt

Sally Kelbøl


Hun kan godt forstå, at man måske ikke lige opdager, hvis man taber nogle mindre grene fra toppen af et læs hækaffald, men at man ikke opdager ens egen store grønne pressening midt på vejen, tror Sally Kelbøl ikke på.

Ørkebyvej ender blindt på selve genbrugsstationen, så alle bilister skal tilbage samme vej, som de er kommet.

- Det er ikke for bare at komme med et surt opstød, men det er gentagende gange - så der er nogle bilister, der lige burde bruge fem minutter ekstra på at spænde deres affald fast, inden de kører hjemmefra, siger Sally Kelbøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce