Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Spejdere udvikler brændesparende komfur

Spejdernes nye komfur er ekstremt brændebesparende, for der skal kun fyres i de små individuelle kassetter under pladerne. Ikke i en hel ovn.
I Hårslev har en forælder til en af de lokale spejdere udviklet en ny type mobilt komfur til brænde.
Annonce

Hårslev: Det vakte opsigt blandt de godt 25.000 deltagere, da spejderne fra Gamby Gruppen af Det Danske Spejderkorps i 2012 havde et mobilt brændekomfur med på lejr, som en tidligere leder havde udviklet.

- Komfuret lignede et gammeldags brændekomfur, som man kan se dem i for eksempel Den fynske landsby, men det kunne skilles ad og transporteres, fortæller spejderleder Ulla Larsen.

Udover en masse spejdere og ledere, der kiggede forbi den nordfynske lejrplads for at se komfuret, var også borgmester Morten Andersen forbi for at hilse på spejderne og se komfuret.

I 2017 var komfuret endnu engang med på lejr, hvor hovedtemaet var "pas på vores klima".

Spejderne skal selv lære at samle det mobile komfur inden det bliver alvor på landslejren.

- Efter lejren i 2017, var der en af vores forældre der tænkte, om man kunne laves et komfur, der brugte endnu mindre brænde. Han gik i tænketank og siden har han sammen med den tidligere leder videreudviklet komfuret, siger Ulla Larsen.

I juni blev det nye komfur så præsenteret og testet på et spejdermøde i Hårslev, hvor der blev produceret perfekt pasta og kødsovs med et minimalt brug af brænde.

- Det store plus ved dette komfur er, at det ikke fylder og vejer så meget Spejderne skal ikke hente brænde så tit, gryderne vælter ikke ned i bålet og vi tænker på klimaet ved at spare brænde - og CO2 udledning, fortæller Ulla Larsen.

Det er Henrik Damborg Sørensen der har videreudviklet spejdernes gamle komfur til denne model, som han har svejset sammen.

Nu glæder de gæve Hårslev-spejdere sig til at have det nye komfur med på lejr i uge 27, hvor turen i år går til Houens Odde ved Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Annonce