Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Sportsvenner i svær balancegang

Nicky Jørgensen og Claus Harboe Christensen fra Sportsvennerne, der nu også har aflyst årets vildtaften den 6, november. Foto: Thomas Gregersen
Sportsvennerne i Særslev har gennem årene tjent mange hundrede tusinde kroner til byens foreningsliv. I år er der ikke kommet penge i kassen, men alligevel skal alt være planlagt som om 2021 bliver et normalt år.
Annonce

Særslev: Traktortræk, tøseaften, vildtaften, sportsuge og blomstersalg er nogle af de aktiviteter, der hvert år tjener i omegnen af 200.000 kroner til Særslevs fire foreninger. Det er de frivillige i Sportsvennerne, der bruger mange timer på planlægning af arrangementerne, men i år er der ikke kommet mange kroner i kassen.

Alle arrangementer er blevet udstyret med et stort iøjnefaldende aflyst-banner. Senest tøseaftenen og den forestående vildtaften, der skulle være afholdt fredag den 6. november.

- På den ene side er vi nødt til at passe på økonomien, men alligevel skal vi stå med nogle køreklare arrangementer i 2021, hvor samfundet forhåbentlig nærmer sig normale tilstande, fortæller Claus Harboe fra Sportsvennerne.

Derfor bliver der også holdt møder og lavet aftaler, som om det er en selvfølgelighed, at der bliver sportsuge og traktortræk i uge 24 næste år.

Annonce

Holder hjulene i gang

I år har støtteforeningens eneste indtægt været den aftale man har med OK Benzin, og det har sikret, at foreningen kan dække de mest nødvendige faste udgifter.

- Det er det, der holder hjulene i gang. Der er sådan, at en støtteforening som Sportsvennerne skal sende sit overskud videre til foreningerne, men det er omvendt også sådan, at hvis støtteforeningen ender med at få et underskud, så skal foreningerne dække det ind. Der skal vi selvfølgelig ikke ud, så vi sidder i et dilemma. Hvis vi ikke er klar og der åbnes op i løbet af sommeren, så kommer vi til at tabe 2021 også, lyder det fra Claus Harboe.

Økonomisk kan foreningen godt klare sig igennem et år eller to uden indtægter, men han frygter mere, hvad en lang nedlukning kan komme til at betyde for hele det frivillige arbejde.


Nogen kommer måske ind i nogle andre livsmønstre, når nu så mange aktiviteter ligger stille. Men vi håber, at vi kan blive ved med at skabe de oplevelser, vi har gjort igennem mange år - og at folk har et ekstra stort behov for at komme ud og opleve noget, når det her er overstået.

Sportsvennerne i Særslev


- Nogen kommer måske ind i nogle andre livsmønstre, når nu så mange aktiviteter ligger stille. Men vi håber, at vi kan blive ved med at skabe de oplevelser, vi har gjort igennem mange år - og at folk har et ekstra stort behov for at komme ud og opleve noget, når det her er overstået, lyder det fra Sportsvennerne.

Det store traktortræk-arrangement, der trækker flere tusinde gæster til markerne ved Særslev skulle have markeret sit 10 års jubilæum i år, men den fest har deltagerne også til gode til 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce