Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Sprogense: Sprogfestival rykker til efteråret

Hr. Skæg optræder i Bogense den 18. september, når det danske sprog får sin egen festival, Sprogense. PR-foto
Hr. Skæg bliver hovednavnet for de yngste, når sproget får sin egen festival i Bogense. Festivalen Sprogense er planlagt til 17. og 18. september.

Bogense: Med den usikkerhed, der stadig hersker om corona-begrænsninger, har det endnu en gang været nødvendigt at udsætte debuten for Bogenses nye festival, sprogfestivalen Sprogense.

Ny dato er nu sat til den 17. og 18. september - i år.

"Vi ønsker de bedste rammer for, at gæsterne, skoleeleverne, de studerende og de mange, der arbejder professionelt med sproget, kan opleve sprogets mangfoldighed på bedste vis til Sprogense", hedder det i en pressemeddelelse, der fortæller, at festivalen alligevel ikke som planlagt bliver i maj, men altså først til efteråret.

Sprogfestivalen er et samarbejde mellem Nordfyns Erhverv og Turisme og Dansk Sprognævn, og samtidig med den nye dato har sprogfestivalen fået sin egen hjemmeside sprogense.dk.

Her vil programmet løbende blive lagt ud, efterhånden som endelige aftaler og tidspunkter kommer på plads.

Annonce

Gratis adgang

Programmet vil blive en blanding af leg og læring om sproget, foredrag og underholdning, og der vil blive aktiviteter rundt omkring i Bogense.

Den yngre del af festivalgæsterne kan dog allerede nu begynde at glæde sig til en koncert med Hr. Skæg lørdag den 18. september, hvor han vil underholde med sine bogstavsange.

For det mere voksne publikum bliver der blandt andet foredrag med direktør for Dansk Sprognævn Thomas Hestbæk Andersen, der vil fortælle om Dansk Sprognævns flytning til Bogense og om sprognævnets opgaver.

Og seniorforsker ved Dansk Sprognævn Marianne Rathje vil fortælle om 15 års forskning om bandeord. Bliver det fucking værre? lyder indgangsspørgsmålet til hendes foredrag.

"Festivalens tema er sprogets udvikling. Samtalen om dansk kommer til at afspejle sig i alle aktiviteter, foredrag og debatter", siger Thomas Hestbæk Andersen i pressemeddelelsen.

Der vil være gratis adgang til alle aktiviteter, og billetter kan bestilles fra 1. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce