Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Stjernekunst i gammel biograf: Kunstnerpar flytter over gaden til et nyt galleri

Galleri Knægt flytter over gaden, hvor de to ejere Erno og Allan får 270 kvadratmeter galleri mod deres nuværende 50. Foto: Thomas Gregersen
Det er kun to år siden, at de to galleriejere Allan Mads Knægt og Erno Badstue Larsen skiftede et middelalderhus i en fransk bjergby ud med et lille gult byhus-galleri i Bogense. Nu flytter parret igen.

Bogense: Mens Allan Mads Knægt med hjælp af Henning Pedersen svinger en lægte rundt mellem byggerod og stilladser, står der kun nogle få meter væk tre svinedyre Robert Jacobsen-skulpturer og troner med deres strittende møtrikker.

Den kendte kunstner er et af de navne, man kan opleve, når det nye Galleri Knægt slår dørene op den 6. maj, og han er en af grundene til, at nogle af de første håndværkere i huset var alarmteknikere.

Galleri Knægt flytter over gaden, hvor de to ejere Erno og Allan får 270 kvadratmeter galleri mod deres nuværende 50. Foto: Thomas Gregersen

- Vi har sikret os med de nyeste og mest avancerede alarmer, vi kunne få, så der er styr på den detalje, smiler Allan Mads Knægt, der lægger navn til det nordfynske galleri.

Annonce

Ofte er det der med et lille hus i Sydfrankrig sådan noget man går og drømmer om - at trække sig tilbage til og nyde seniorlivet.

Kurs mod Bogense

For Allan Mads Knægt og Erno Badstue Larsen gik rejsen i 2020 den anden vej fra parrets 800 år gamle middelalderhus i Ardechebjergene i det sydøstlige Frankrig til et hyggeligt gult byhus i Bogense, hvor de i løbet af de seneste to år har bygget en velbesøgt kunst-oase op.

Nu pakker de flyttekasserne endnu en gang. Denne gang dog blot for at smutte over på den anden side af Østergade, hvor Galleri Knægt har overtaget Bogenses gamle biograf med en helt anden slags kunst end de legendariske spaghettiwesterns og sene erotiske aftenforestillinger.

I to år har galleriet eksisteret på 50 kvadratmeter, men når alt snart er på plads, råder Allan Mads Knægt og Erno Badstue Larsen over hele 270 kvadratmeter med højt til loftet i den gamle biografsal.

Annonce

Gode navne på vej

- Desværre er der ikke så meget tilbage af inventaret fra de glade biografdage. Der er oversigtsplanen over sæder ude ved det daværende billetsalg, men ellers er alt vist smidt ud. Det kunne have været sjovt med et par filmruller eller sæder, men desværre, siger Allan Mads Knægt.

Med så mange ekstra kvadratmeter har de sidste par måneder blandt andet gået med at få aftaler på plads med kunstnere. 2022 bliver fyldt med navne som en af Danmarks bedste portrætmalere Benjamin Abana, Verner Panton og altså afdøde Robert Jacobsen, der slog sit navn fast langt udenfor landets grænser med sin "smedekunst".

- Vi har fået en henvendelse om, om vi kunne sælge den her private Robert Jacobsen-samling i galleriet. Men der er rigtigt mange spændende og meget forskellige værker i den her sæson. Både lokale og fra ind- og udland, som både dækker billedkunst og skulpturer, og så vil Ernos keramik også få noget plads at brede sig på, fortæller Allan Mads Knægt.

Planen er, at der også skal afholdes en række særlige arrangementer som jazzbrunch, art talks og Art By Night.

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Her kan du bade til sommer: Seks strande kan i år hejse det blå flag

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Efter lang tids planlægning: Nyt børnehus skal stå klar i 2023

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Oksana flygtede med sin mor og 2-årige datter i propfyldt tog: Nu har hun fået arbejde og håb for fremtiden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Kristina og Dina er pædagoger og vil ikke sende deres egne børn i institution: - De har bedre af at gå hjemme

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag om Melby Kirkes klokker

Ugeavisen Nordfyn

Oplev solnedgangen til havs, når Castor kaster anker ved Æbelø

Ugeavisen Nordfyn

Stig Rossen tager vennerne med til koncert i Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Guidet vandretur Bogense - Fogense - Hugget

Ugeavisen Nordfyn

Alder er en trinvis befrielse

Annonce