Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Superbrugs i superliga: Investerer millioner i at spare på energien

SuperBrugsen i Søndersø er i gang med en stor renovering for mere end 20 millioner kroner, der blandt andet sigter på en betydelig reduktion af energiforbruget. Derudover er der blandt andet kommet et helt nyt bageri med nye større ovne, fortæller uddeler Michael Bjerg. Foto: Heidi Juel Skovrider
Superbrugsen i Søndersø er i gang med en omfattende renovering, som skal gøre det til en inspirerende og indbydende oplevelse at være kunde. Men det handler i høj grad også om at gøre butikken energi- og klimavenlig.

Søndersø: Det bliver en superbrugs i en helt anden liga end i dag. Til gavn for både for kunderne, medarbejderne og miljøet.

Brugsuddeler Michael Bjerg fortæller, at der bliver investeret mere end 20 millioner kroner i at modernisere og nyindrette brugsen i Søndersø, og at en stor del af moderniseringen handler om energirenovering.

- At være energi- og klimavenlig er en del af en overordnet strategi, og det gennemsyrer hele organisationen, fortæller Michael Bjerg om baggrunden for den omfattende renovering og siger, at ved at udskifte gamle køleskabe og forældede frostrum kan han - og medlemmerne af Coop - se frem til at barbere 25 procent af elregningen.

Annonce

Bageri er udvidet

Michael Bjerg fortæller, at indtil videre har moderniseringen af butikken mest handlet om at få udskiftet inventar og indrettet lagret bedst muligt for at spare plads. I selve butikken har frugt- og grøntafdelingen og vinafdelingen fået et ansigtsløft, og i kulissen er der arbejdet i bageriet, hvor der er sat nye, store og energivenlige ovne ind.

Vi har hyret lokale håndværkere i det omfang, det kan lade sig gøre, og det er en fordel at arbejde sammen med lokale, for de er virkelig fleksible, så vi kan undgå at lukke ned.

Brugsuddeler Michael Bjerg, Superbrugsen Søndersø

Bageriet har fået væsentligt flere kvadratmeter at gøre godt med, og der er også sat nye hæve- og køleskabe op.

- Kapaciteten i det gamle bageri er for lille. Samtidig kan ovne og udsugning ikke følge med længere og er slidt. Nu har bagerne fået meget mere plads at arbejde på, og selv om det er en træls periode, hvor de arbejder, mens der bliver bygget om, men der er lys for enden af tunellen, siger Michael Bjerg, mens han viser rundt og leder videre til delikatessen og slagterafdelingen, hvor der i januar kommer til at ske store forandringer.

Annonce

Medarbejdere sparer skridt

For det er efter nytår, der for alvor skal sættes skub i renoveringen. Alle kølediske bliver udskiftet, indgangen får et nyt look, der kommer en ny bagerafdeling og ny kasselinje, delikatessen skal flyttes, og slagterafdelingen bliver opgraderet.

For kunderne bliver det også meget synligt, at vinafdelingen får et stort løft. Foto: Heidi Juel Skovrider

Der vil også blive taget nye køleskabe i brug, og så er der bygget et kølerum og et frostrum på i alt 180 kvadratmeter.

- De nuværende frostrum kører på gammel teknik, og vi får noget, der kører på et nyt drivmiddel, som er meget mere energivenligt, fortæller Michael Bjerg.

- Det nye frostrum er så stort, at det kan deles op i to dele. Ét til butik og ét til delikatesse og slagter. Det er der et rationale i, fordi personalet kommer til at gå færre skridt ved at have det, de skal bruge, tæt på.

Annonce

Hyrer lokale håndværkere

Michael Bjerg fortæller, at hele renoveringen er planlagt i detaljer og kan gennemføres, uden at butikken kommer til at lukke.

- Vi har hyret lokale håndværkere i det omfang, det kan lade sig gøre, og det er en fordel at arbejde sammen med lokale, for de er virkelig fleksible, så vi kan undgå at lukke ned. Det er vigtigt for os, siger han.

Renoveringen forventes at være gennemført i april.


Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Kålkællingerne mødes til vegetarmad: Savnede inspiration til grønnere madlavning

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Forsinket julegave til nystartet forening: - Med de her penge kan vi købe alt, vi skal bruge

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Svensk fastelavnsbolle megahitter: Sådan bager du semlor selv

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Vind billetter til landets største feriemesse

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag med Overleveren

Ugeavisen Nordfyn

Hvor gammel var Gorm den gamle egentlig?

Ugeavisen Nordfyn

Fællesspisning hver for sig skal give Jullerup-Melby et nyt fyr

Ugeavisen Nordfyn

En DSB-stol og en grankogle i Hobro satte gang i Janes iværksætterdrøm: - Det vigtigste er, man har sin humor og sin optimisme

Ugeavisen Nordfyn

Ny teknik hjælper på ryggen: Fremtidens senge kan skifte hårdhed

Ugeavisen Nordfyn

Anarki i højtiderne: Meny ønsker god påske - skal du have juleslik og en fastelavnsbolle med?

Annonce