Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Svend Erik passer torvet

Svend Erik cykler hver eneste dag fra sin lejlighed i Kappendrup til sin tidligere nabo på Tørresøvej. Sammen med det frivillige job som pladsmand på torvet i Kappendrup, er det med til at holde ham i gang, siger han. Foto: Thomas Gregersen
Selvom Svend Erik Hoffmann i mandags fyldte 80, er han stadig aktiv i Kappendrup, hvor han passer det lokale torv.
Annonce

Kappendrup: Uanset vejr og vind, så står 80-årige Svend Erik Hoffmann op og cykler hver morgen til sin tidligere nabo, hvor han passer dyr. Det er en tur på godt otte kilometer hver vej og hvis han skal en tur de 22 kilometer til Odense foregår det som regel også med pedalkraft.

- Cyklingen holder mig i gang. De daglige ture kan jeg slet ikke undvære og hvis jeg kommer lidt for sent, så sidder kattene og venter på mig og køerne muher i stalden, griner Svend Erik Hoffmann.

Derfor er Svend Eriks daglige program også næsten så præcist, at man kan stille sit ur efter hans cykeltur.

Mandag aften var der stillet to pavilliontelte op, hvor den fornemme runde fødselsdag blev fejret - med behørig afstand og afspritning.

Den indvendige afspritning blev ledsaget af højtbelagt smørrebrød og godt selskab med otte fra byens såkaldte festudvalg. Det er festudvalget der står bag årets forskellige arrangementer på torvet i midten af Kappendrup.

Svend Erik Hoffmann stammer egentlig fra Købelev på Lolland, men efter sin soldatertid i Næstved i 1961, kom han til A.P. Møller i Havnegade i Odense.

- Siden har jeg sådan set været fynbo. Efter Havnegade kom jeg med ud til Lindø, fortæller Svend Erik Hoffmann, der også i en menneskealder har været aktiv som førstehjælper i Røde Kors.

I 1964 kom han ud for en alvorlig motorcykelulykke, som han har levet med menene af lige siden.

- Da jeg var klar til at arbejde igen efter ulykken, kom jeg til Haustrup, hvor jeg var i 38 år inden jeg gik på efterløn, fortæller Svend Erik Hoffmann.

Da han for fem år siden flyttede fra sit lille landsted på Tørresøvej til Kappendrup, blev han spurgt om det var noget for ham at passe byens dengang nyanlagte torv.

- Jeg bor jo lige overfor torvet nu, så jeg sagde selvfølgelig ja. Siden har det været mig, der slog græsset og vandede planterne. Jeg plejer at sige, at jeg er blevet en del af familien her i Kappendrup. Det er jeg meget glad for. Vi kan altid få en snak om tingene og har det rigtig hyggeligt, fortæller fødselaren.

I forbindelse med fejringen af den arbejdsomme 80-årige pladsmand, havde festudvalget fået skrevet en sang og Leif Thyrsted underholdt med lirekassen.

Mandag aften blev fødselaren fejret med smørrebrød i en pavillon midt i Kappendrup. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce