Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Syv er bidt på nyt koncept: 3,5 bisoner er adopteret væk

Konceptet adoptér en bison blev søsat, imens der stadig var sne på de nordfynske marker. Siden er sneen smeltet og 3,5 bisoner har fået adoptivforældre. Ambitionen er ti adopterede bisoner over et år. Foto: Dorthe Wolff
En virksomhed og seks privatpersoner har foreløbigt ønsket at være adoptivforældre for en hel, halv eller kvart bison på den nordfynske prærie.

Morud: Adoptér en bison er seneste koncept fra Ditlevsdal Bison Farm. Et koncept, der er blevet stablet på benene for at sikre farmens overlevelse på længere sigt ovenpå et noget vanskeligt år.

- Det går stille og roligt fremad. Samlet er der bortadopteret 3,5 dyr. Målsætningen er 10 dyr totalt set hele året, fortæller bisonfarmens ejer Niels Henrik Ove.


- Der er rigtig mange, som har været meget flinke og doneret en måneds foder. Nogen flere, end der har adopteret en bison.

Niels Henrik Ove


Adoptivforældrene fordeler sig på en virksomhed og seks privatpersoner, som har investeret i enten en hel, halv eller kvart bison.

- Men det kan også hurtigt gå stærkt lige pludseligt, for der er en del virksomheder, som taler om muligheden, men som også går og afventer lidt, hvad der kommer til at ske med alting.

- Der er rigtig mange, som har været meget flinke og doneret en måneds foder. Nogen flere, end der har adopteret en bison, fortæller Niels Henrik Ove om konceptet BisonVen, hvor man kan donere en eller flere måneders foder. Foto: Dorthe Wolff

Niels Henrik Ove fortæller, at farmen har fået mange positive tilkendegivelser på tiltaget, på trods af at de foreløbigt ikke har brugt megen ressourcer på at gøre opmærksom på konceptet endnu udover på egen hjemmeside. Og han forventer, at flere virksomheder får øjnene op for konceptet og ser fidusen i det, når de begynder at henvende sig mere målrettet til dem.

Annonce

Ingen genåbning mandag

Konceptet er først og fremmest blevet søsat for at få flere til at få øjnene op for farmen og skabe ringe i vandet, men skal naturligvis også hjælpe på den økonomiske likviditet ovenpå et svært år og seneste nedlukning, som Niels Henrik Ove stadig ikke kender enden på.

Mandag åbnes der op for blandt andet udendørs kulturinstitutioner som Odense Zoo, men da bisonfarmen "ligger i en gråzone og ikke hører med under nogle af zoo-ordningerne", som det lyder fra Niels Henrik Ove, er han ikke 100 procent sikker på, om han må invitere gæster inden for på farmen fra på mandag eller ej.

Men uanset ville det ikke give mening, forklarer han:

- Jeg ser slet ikke genåbning som en mulighed for os. Vi kører jo med vores gæster ud på vognene, hvor det ikke er muligt at holde to meters afstand mellem alle. Og når vi kun må være fem afsted ad gangen, fordi det kun er for sportsaktiviteter, at forsamlingsloftet hæves, så er der slet ikke nogen økonomi i det. Så det kan vi desværre ikke, og vi ved ikke noget om, hvornår vi kan eller må noget overhovedet, fortæller han og tilføjer:

- Så jeg er meget træt af det for at sige det mildt. Der er mange ting, man ikke forstår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce