Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Terapi: Skoven giver grobund for det gode liv

Skuespillerparret  Sanne Sarens og Lars Simonsen har boet i Langesøskoven ved Morud siden 2003.  Foto: Thomas Gregersen
Sanne Saerens har som skuespiller, coach og kommunikationstræner levet et professionelt liv med fokus på menneskers relationer. Nu har hun gennemført den fire-årige psykoterapeutuddannelse for at få et dybere afsæt i sit arbejde.

Morud: I øjeblikket står Langesøskoven som et tungt grønt bagtæppe på den scene, hvor skuespillerparret Sanne Saerens og Lars Simonsen kan slappe helt af og komme væk fra rampelyset. Langesøskoven er helt oppe og skygge ved verandaen på parrets nybyggede anneks. Mellem træerne kan man ane en rolig skovsø med andemad.

Det er her i annekset, den 48-årige Sanne Saerens har indrettet sin praksis, og den 22. maj kunne hun endelig tilføje en uddannelse som psykoterapeut fra Systemisk Institut for Familieterapi til sin liste af titler.

Sanne Saerens er uddannet skuespiller fra Statens Scenekunstskole i 2000, men har i de seneste 10 år kombineret det kreative job med arbejdet som certificeret erhvervscoach og stressbehandler.

Annonce

Flettet sammen

- Der er så mange tråde, der binder det, jeg laver, sammen. Som skuespiller er jeg for eksempel  uddannet i at kunne sætte mig ind i et menneskes følelser i en given situation - og i at kommunikere tydeligt og effektivt. Kommunikation er grundliggende i alle livets afskygninger, hvor man på en eller anden måde skal arbejde sammen. Uanset om man som erhvervsleder står over for sine medarbejdere eller privat er i et ægteskab, hvor man ikke længere kan se og føle hinanden, siger Sanne Saerens.

Sanne Saerens bruger ofte Langesøskoven i sit coachingarbejde. Foto: Thomas Gregersen

Derfor startede hun i 2015 på den reflektor-godkendte fireårige psykoterapeutuddannelse, som netop er afsluttet med et diplom i maj.

- Jeg er meget, meget glad for at have fået den uddannelse, fordi det er noget, jeg kan bruge i alle de sammenhænge, jeg bevæger mig i. Den har faktisk ændret mit syn på det, jeg har arbejdet med i mange år, fordi jeg også selv har fået ryddet grundigt op i sin egen bagage undervejs i uddannelsen, fortæller Sanne Saerens.

Annonce

Kæmper med livet

Tidligere har hendes coaching blandt andet handlet om dialogtræning og konfliktmægling for erhvervslivet og for offentligt ansatte i alt fra Nordfyns Kommune til Rigshospitalet, men med den nye uddannelse i systemisk og narrativ psykoterapi håber Sanne Saerens også at tiltrække flere private kunder til familie-, par- eller individuelle terapiforløb.


- Skoven har en effekt, som jeg har brugt rigtigt meget i min coaching. Mange har gennem årene sagt til mig, at jeg da burde have et lokale inde i Odense, men jeg holder fast i skoven.

Sanne Saerens


- Der er mange, der kæmper med livet i disse år, fordi man har hovedet fyldt med de her klassiske glansbilleder. Men sådan er der jo ikke nogen liv, der er - hele tiden. Det evige glansbillede findes ikke. Men det handler om at kunne rejse sig og komme igen, efter man har mødt modgang. Undervejs i uddannelsen røg jeg selv ind i en kronisk sygdom, der betyder, at jeg skal tage medicin resten af mit liv. Det kostede mig et ekstra år for at gennemføre, og her kunne jeg godt mærke, hvordan jeg kunne trække på nogle af de ting, jeg har lært, siger Sanne Saerens.

Annonce

Skovens liv

I Langesøskoven, der omgiver det gamle bindingsværkshus, finder både hun og hendes mand Lars Simonsen roen til at lade op efter nogle job, hvor de også giver rigtigt meget af sig selv på scenen.

- Skoven har en effekt, som jeg har brugt rigtigt meget i min coaching. Mange har gennem årene sagt til mig, at jeg da burde have et lokale inde i Odense, men jeg holder fast i skoven. Ud over roen er det jo også meget mere diskret, at folk kan komme her uden at skilte med, at de går i terapi, mener Sanne Saerens.

Under coronakrisen har hun holdt mindfulnesskurser online, men nu er der også i praksissen på Rugårdsvej blevet mere hverdag.

- Det er en spændende tid, men der er også mange, der har det hårdt på forskellige måder. Jeg håber, at folk efter krisen tager det med sig, at de vil tage bedre hånd om sig selv, familien og deres parforhold. Det er noget af det, jeg brænder mest for at arbejde med, og familie og parforhold kræver vedligeholdelse. Jeg har haft par i terapi, der er blevet bedre til at gå fra hinanden på en god måde, men også en hel del par, der er endt med slet ikke at blive skilt. Der er altid et håb, og alle kan udvikle sig, hvis de vil. Det bedste, jeg ved, er at se det håb blive tændt, og hvordan folk kan fortælle en ny og bedre fortælling om det problematiske i deres liv, når de kommer om på den anden side af problemerne, siger Sanne Saerens.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Den spanske syge kommer til Nordfyn

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Præriekoncerter var et hit: Ditlevsdal planlægger allerede flere koncerter næste sommer

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Jubilæum: Tør fisk og knastør humor på buffeten

Ugeavisen Nordfyn

Ny restaurant hitter med gigant-platte: Kunder tiltrækkes af knap et halvt kilo kød

Ugeavisen Nordfyn

Gin på Hjul: Socialopædagogerne Peter og Brian besluttede sig for at sælge gin

Ugeavisen Nordfyn

Maritim ferielejr for udsatte børn fra hele landet på Enebærodde: - Alle børn har ret til gode minder

Ugeavisen Nordfyn

Kulturregion Fyn støtter Nordfyns Billedskole

Ugeavisen Nordfyn

Et lille stykke Belgien: Sabrina tog Team Rynkeby-holdet med hjem til barndomsbyen

Ugeavisen Nordfyn

Sommerunderholdningen er sikret: Ny natureventyrlig app inviterer til eventyrfortællinger og gåture i det nordfynske

Ugeavisen Nordfyn

Det ikk' så ringe endda: Fiskebilfirma vokser fra tre til 14 ansatte under coronaepidemien

Ugeavisen Nordfyn

Robin Saager Jakobsen er stadig i stødet: I 2021 kan han både fejre 50 års fødselsdag og 25 års jubilæum i Skamby El

Ugeavisen Nordfyn

Som 6-årig tændte ilden hos fynske Anna: Nu går hun efter finaleplads ved OL i Tokyo

Ugeavisen Nordfyn

Rekordmange tager på højskole til efteråret: - Det er helt unikt

Ugeavisen Nordfyn

Se billederne: Fed stemning, god musik og billige bajere til UngeFestival i Søndersø

Ugeavisen Nordfyn

Fiskebiler ruller ud med sushi på Nordfyn: Cafeejer indgår samarbejde med Storms Fisk

Ugeavisen Nordfyn

Fingernem ferie: På Flyvesandet Camping har børnene droppet telefon og wifi for at slå strikkerekord

Ugeavisen Nordfyn

Jesper cyklede oprindeligt for bjergeventyret: I dag er det først og fremmest holdkammeraterne, han kæmper for

Ugeavisen Nordfyn

Kunstkalender: Ole Runge ser frem mod 2022

Ugeavisen Nordfyn

Charme, selvtillid og lyst hår: Sjove timer i selskab med blondinen

Ugeavisen Nordfyn

Legeskibet og DR besøger Bogense igen

Ugeavisen Nordfyn

Høje priser på materialer har ført til flere kompromiser i opførelsen af nyt fælleshus: Men nu går arbejdet med huset endelig i gang

Ugeavisen Nordfyn

Ejlskov skal være arena for DM i ny sport: Ballonmanden Lars etablerer onewheel forhindringsbane på sin mark

Ugeavisen Nordfyn

Voksenlegetøj: Bogense blandt landets mest usexede byer

Annonce