Annonce
Ugeavisen Nordfyn

To et halvt år efter ødelæggende brand: Sejlende vartegn er nu igen klar til Kattegat

Det gamle træskib MS Castor holdt åbent skib i anledning af den første weekend med maritime dage i Bogense. Omkring 75 mennesker nåede at komme ombord og nyde det nyrenoverede skib i løbet af dagen. Foto: Thomas Gregersen
Bogenses sejlende vartegn - det gamle træskib Castor - er i noget nær topform efter værftsbesøg og forårsklargøring. Nu venter kun Søfartsstyrelsens årlige besøg onsdag, hvor skibet og besætningen skal godkendes til at sejle med passagerer denne sæson.

Bogense: Efter et par år med først en brand i efteråret 2018 og siden coronanrestriktioner, da skibet var genopbygget i 2020, længes den 85 år gamle fiskegalease Castor efter atter at kunne indtage Kattegats blå vand.

Derfor var det også en flok glade frivillige fra det legendariske bundhold, der i den første weekend med maritime dage kunne vise resultatet frem efter en stor genopbygning.

Siden 1996 har det 85 år gamle træskib haft hjemhavn i Bogense, hvor det gennem 25 år har sejlet tusindevis af turister rundt på Kattegat og Lillebælt.

Annonce

Nu er den gamle dame tilbage i topform, og allerede i den kommende weekend er skibet booket til et arrangement, fortæller Henning Gammelgaard, der er formand for Castor.


Hun er i rigtig god stand og står helt skinnende og flot overalt. Bundholdet har knoklet med at få det hele klar, efter Castor kom fra værftet.

Henning Gammelgaard, formand for foreningen bag Castor


- Vi får besøg af søfartsstyrelsen onsdag og regner da med at få godkendt skibet. Hun er i rigtig god stand og står helt skinnende og flot overalt. Bundholdet har knoklet med at få det hele klar, efter Castor kom fra værftet, lyder det fra formanden.

Søger besætningsmedlemmer

Castor har fået tildelt mere end 400.000 kroner fra LAG MANK - den lokale aktionsgruppe, men der er stadig et godt stykke vej før de store udgifter til reparationer er indhentet.

- Derfor er det ekstra vigtigt, at vi nu kan komme på havet med gæster igen, siger Henning Gammelgaard.

Udover indtægter er Castor før sæsonstarten også på udkig efter nye besætningsmedlemmer, der kan fylde de sidste huller i sejlplanen i løbet af sommeren.

Torsdag den 1. juli sejles den første sørøvertur for børn og derefter følger en lang række badeture til Æbelø og sejladser til blandt andet Endelave og Samsø.

Udover en større fornyelse af skroget har skibet også fået installeret nyt toilet og køkken inden denne sæson.

Annonce

Omskiftelig historie

M/S Castor blev bygget i Esbjerg i 1936 og fiskede indtil midt i 1950'erne i Nordsøen. I 1960'erne blev skibet bygget om og blev indrettet som lejrskoleskib for unge kriminelle.

Senere kom Castor til at sejle med turister, lokale og chartergæster som var med på togter i Kattegat og Lillebælt.

Castor er 52 fod langt og 16 fod bredt. Det vejer 40 ton, har en dybgang på tre meter og kan medtage 39 passagerer.

Hele årets sejlplan kan ses på mscastor.dk/tursejlads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Vikingebrødre fra Otterup fortæller blodig historie: Velbevarede skeletter trækker tråde til engelsk nedslagtning

Annonce