Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Torvemarked: Hver torsdag kører 75-årige Knud Erik fra Flensborg til Bogense for at sælge slik

Knud Erik Hansen har solgt slik på Torvet i Bogense i over 25 år. Foto: Henrik Larsen
Det traditionsrige torvemarked i Bogense er hverken ramt af nedlukning eller afmatning i tilstrømningen. Faktisk oplever flere øget salg.

Bogense: En kunde spørger efter en bestemt farve Gajol. Knud Erik Hansen svarer, at han desværre er udgået for den vare, men at han vil sørge for at have den med næste gang.

Det er torsdag formiddag på Torvet i Bogense. Dagen for det ugentlige marked. Knud Erik Hansen står foran sit lange bord fyldt med alverdens former for slik. Det er sådan, at mange kender ham.

Siden midten af 1990'erne har han solgt slik på torvemarkedet. Tidligere boede han i Nørre Snede. Nu er han flyttet til Flensborg. Når det bliver torsdag, er han tidligt oppe. Endnu før det er lyst, sætter han sig i varebilen for at køre mod Bogense.

Annonce

I god tid

Turen tager omkring halvanden time. Han kan lide at tage afsted i god tid. Det tager også sin tid at arrangere slikket, så det præsenterer sig bedst muligt.

Karina Østervig Clausen fra "Det rullende osteland" har på det seneste oplevet stigende omsætning på markedet i Bogense. Særligt oste, der kan benyttes til tapas, er der stor efterspørgsel efter. Foto: Henrik Larsen

De mange restriktioner og nedlukninger det seneste år gør, at Bogense for øjeblikket er det eneste sted, hvor han slår sin bod op. Han har altid holdt af at komme i byen og har ingen planer om at stoppe.


Dåbsattesten siger godt nok 75 år, men det er jo i sig selv heller ingen gyldig grund til, at man skal sætte sig til rette i sofaen og vente på, at der ikke sker mere.


Dåbsattesten siger godt nok 75 år, men det er jo i sig selv heller ingen gyldig grund til, at man skal sætte sig til rette i sofaen og vente på, at der ikke sker mere.

På Torvet sker der hele tiden noget. Han kender og hilser på de fleste. På sin vis har corona-restriktionerne været lidt held i uheld. Forstået på den måde, at folk ikke længere i samme omfang tager til Tyskland for at handle. Det har i positiv retning skubbet til Knud Erik Hansens omsætning.

- Jeg kan ikke sælge slikket så billigt som i Tyskland. Til gengæld sparer folk så udgifterne til køreturen.

Torsdag var der et dusin boder. Blandt dem Karina Østervig Clausen, der ekspederede kunderne i ostevognen, Det rullende osteland, med base i Vejle. Hun kommer troligt kørende hver uge.

Annonce

Lang kø

Betalte det sig ikke, var der selvfølgelig ingen fidus i at komme. Men akkurat som Knud Erik Hansen oplever hun også, at omsætningen er steget på det seneste.

- Bogense er en god by at sælge i i vinterferien, hvor mange havde fri, og der var også en del turister. Folk stod på et tidspunkt i kø helt ned til Røde Kro (værtshus red.), fortæller Karina Østervig Clausen.

Som forklaring på det stigende salg peger hun på: At folk generelt har fået lidt flere penge mellem hænderne, og at mere tid hjemme har øget lysten til at forkæle sig selv med god ost.

- Vi er begyndt at sælge flere specialoste. Det er ikke i samme grad skæreoste. Folk er begyndt at gå mere op i kvalitet, og der er rigtig mange, som køber oste med henblik på at lave tapas, fortæller Karina Østervig Clausen.

Torsdag var der et dusin boder at fordybe sig i på Torvet i Bogense. Foto: Henrik Larsen

Selv om hun og Knud Erik Hansen er de sælgere på torvemarkedet, der kommer længst væk fra, er de samtidig de mest trofaste. Da vintervejret var værst, var der en torsdag, hvor det kun var de to, som mødte op.

Sådan er det ikke længere. Torsdag var der både sol, masser af boder og så mange besøgende, at man skulle se sig godt om for at få en parkeringsplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce