Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Trodser virus: Ung mekaniker slutter første år med overskud

Patrick Holmegaard har blandt andet købt to af Seats hurtige Cupra-modeller, som han har renoveret motor på. Den ene er færdig og skal sælges. Foto: Thomas Gregersen
Mekaniker Patrick Holmegaard tog hul på livet som selvstændig et par måneder før nogen hørte om de første coronaudbrud i Kina. Nu kan han se tilbage på sit første år, der sluttede med et pænt overskud.

Bogense: Da dengang 26-årige Patrick Holmegaard i oktober 2019 valgte, at springe ud som selvstændig, var corona stadig kun en uskyldig mexicansk øl.

Kun få måneder senere kom virksomhedens første leveår til at tage en dramatisk drejning, da landet lukkede ned - men alligevel kan den unge iværksætter, med en vis lettelse, se tilbage på et ganske fornuftigt 2020.

- Faktisk er det gået over al forventning. Man siger jo som fingerregel, at man som nystartet virksomhed skal være forberedt på ikke at tjene penge de første tre-fire år. Men trods virus er resultatet faktisk blevet bedre, end jeg havde regnet med inden, den ramte. Jeg har kunnet holde både udgifter og min egen løn hjemme og er oven i købet kommet ud med et overskud, fortæller Patrick Holmegaard.


Faktisk er det gået over al forventning. Man siger jo som fingerregel, at man som nystartet virksomhed skal være forberedt på ikke at tjene penge de første tre-fire år. Men trods virus er resultatet faktisk blevet bedre, end jeg havde regnet med inden, den ramte.

Patrick Holmegaard


Patrick Holmegaard er kommet godt igennem sit første år som selvstændig. Foto: Thomas Gregersen

Med i fortællingen hører også, at han har været ude og investere i udstyr til blandt andet firehjulsudmåling og genopretning af trafikskader.

Fra 1. januar er værkstedet på Fredskovstien, lidt uden for Bogense, nu også blevet en del af kæden Hella Service Partner, der giver nye muligheder.

Der er blevet længere mellem de sædvanlige serviceeftersyn og olieskift, fordi mange arbejder hjemmefra og kører få kilometer, så vejen til at nå i mål i første regnskabsår har krævet både kreativitet og fleksibilitet.

Blandt andet har han netop været ude og dele flyers ud i området, hvor han frem til 1. maj giver kunderne et gavekort tilbage til Gavekort Nordfyn på 100 kroner for hver 995 kroner de bruger på værkstedet.

Annonce

Alt med en motor

- Min styrke har været, at jeg tager stort set alt motoriseret ind. I øjeblikket har jeg blandt andet en scooter på bænken, og jeg har også haft et par vandscootere og flere lystbåde, hvor jeg tilbyder bådservice på havnen i Bogense, fortæller Patrick Holmegaard.

På værkstedet står også et par biler, som han går og renoverer, når der er ledige timer til det.

- Jeg faldt over to Seat Cupra, der begge skulle have totalrenoveret motoren. Det er nogle meget populære biler med omkring 300 heste, som jeg ved, der er stor efterspørgsel på. Så det er blevet en måde at skabe min egen omsætning på og få fyldt de stille timer, siger han.

I weekenderne, hvor han ikke selv bruger værktøj og lift har Patrick Holmegaard også åbnet op for, at gør det selv-folket kan leje sig ind og ordne deres egne projekter på værkstedet i stedet for hjemme i perlestenene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce