Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Tvillingetårn om OHK's topplacering: - Vi er et sammentømret hold

Anders Poulsen bankede fem mål i kassen i fredagens kamp mod Team Sydhavsøerne. Næste kamp er torsdag den 28. november på udebane mod Skovbakken, der ligger midt i rækken. Foto: Michael Bager
Med fire sejre på stribe er OHK's herrer i 1. division nu helt med i toppen af rækken. Rutinerede Anders Poulsen mener, at fællesskabet, spilkonceptet og et nyt centerforsvar blandt andet er årsag til, at holdet er flyvende lige for tiden.
Annonce

Otterup: OHK's 1. divisions herrer har fået en usædvanlig god start på sæsonen. Fredag aften tog holdet endnu en flot skalp ved at knuse formstærke Team Sydhavsøerne i egen hule i Otterup Idrætscenter med hele 34-21. Runden før blev topholdet Skive på eget halgulv kørt over med 30-21 af OHK's håndholdherrer, som altså er brandvarme lige for tiden.

OHK ligger lige nu nummer tre i rækken med otte sejre og tre nederlag i 11 kampe, og holdet har vundet fire kampe i træk. Mandskabet plejer at befinde sig i den mere tunge ende af tabellen, men sådan er det altså ikke indtil videre i år.

Spørger man tvillingetårnet Thomas Poulsen, der spiller på holdet sammen med sin bror, Anders, er der flere årsager til, at det går så godt lige nu.

- Vi er et sammentømret hold, hvor spilkonceptet er fuldstændig på plads. Folk kender deres roller på holdet og udfører dem til punkt og prikke. Og så har vi har fået et nyt centerforsvar, som har taget noget tid at forankre, men efterhånden er blevet rigtig solidt, siger viceanføreren, der har spillet på Otterups førstehold de sidste 11-12 år og har flest kampe af alle på det nuværende hold.

Thomas Poulsen kender derfor om nogen til kulturen omkring førsteholdet.

- Der er ingen over fællesskabet på holdet. I hver eneste kamp er der fight til sidste blodsdråbe, så vi slår aldrig op i banen. Vi accepterer ikke et nederlag, selvom vi møder et rigtig godt hold.

Otterup har tidligere på sæsonen slået de to tophold i rækken. Ringsted (nummer et i rækken, red) blev besejret med 31-29 på hjemmebane, mens Skive (nummer to i rækken, red) altså blev kørt over med 30-21.

Der er ingen over fællesskabet på holdet. I hver eneste kamp er der fight til sidste blodsdråbe, så vi slår aldrig op i banen. Vi accepterer ikke et nederlag, selvom vi møder et rigtig godt hold.

Thomas Poulsen, spiller for OHK's 1. divisionshold

Annonce

Har overpræsteret

OHK's 1. divisionshold har været voldsomt plaget af skader i denne sæson med blandt andet kun fire bagspillere til rådighed i de første ni kampe. Alligevel har holdet formået at toppræstere.

- Vi har i forvejen ikke den bredeste trup mere, og sidste år mistede vi vores venstreback og playmaker, så vi har overpræsteret i denne sæson indtil videre, påpeger Thomas Poulsen.

Hvor havner I efter 26 kampe?

- På en solid midterplacering. En sjetteplads er mit bud. Det er utrolig tæt i midterfeltet i år, og rækken har slet ikke sat sig endnu. Alt over en midterplacering tager vi som en gave.

Annonce

Billigt hold

OHK er ikke i nærheden af toppen i 1. division, hvad angår lønninger. Til gengæld mener Thomas Poulsen, at holdet alligevel kan matche nogle af de løntunge klubber.

- Med vores spillermateriale og spilkoncept kan vi blande os i subtoppen, og det er også derfor, vi ligger, hvor vi gør lige nu, siger Thomas Poulsen.

I har folk på vej tilbage fra skader. Så kommer I vel til at stå endnu stærkere?

- Dem, der har spillet meget, kan blive aflastet og fokusere på deres kernekompetencer, og det er selvfølgelig positivt. Men det bliver svært at overgå den pointhøst, vi har haft indtil nu.

OHK er i gang med sin ottende sæson i 1. division, efter holdet vandt 2. division i 11/12-sæsonen. I sidste sæson blev holdet nummer syv og sluttede faktisk af med at vinde fem kampe i streg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce