Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Tys-tys: Hemmelig koncert og tv-optagelser på Bogense Havn

Troels Lyby (siddende bagerst i billedet) er vært på programmet Sommertogtet, hvor kendte danske musikere sejler med skonnerten Aron af Svendborg rundt til danske havnebyer og giver en lille - hemmelighedsfuld - koncert. Foto: Dorthe Wolff
Martin Primholdt blev ringet op tirsdag morgen og spurgt, om popstjernen Lina Rafn måtte bruge hans caféborde på Østre Mole.
Annonce

Bogense: Tirsdag formiddag blev en lille del af Østre Mole omdannet til både koncert og tv-scene på samme tid. Det skete ud for Dampskibshuset, hvor caféejer Martin Primholdt var helt uanende indtil først på morgenen, hvor telefonen ringede.

- En af mine kammerater slog på tråden, fordi han var hernede, og der stod nogle folk fra DR og spurgte, om de måtte låne nogle borde og stole fra caféen.

Martin Primholdt var selv på vej ind over bygrænsen på det tidspunkt, og da han kom frem, gik han i gang med at tørre borde af og brygge kaffe til tv-folkene, der havde fundet vej til Bogense for at skyde optagelser til DR's programrække Sommertogtet. Den lille intime koncert, der bød på popstjernerne Lina Rafn og Bro foruden programmets vært Troels Lyby, var blevet hemmeligholdt for at undgå, at for mange folk pludselig stimlede sammen på kajen og brød forsamlingsforbuddet.

Annonce

Corona-underholdning

Underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme, var med under optagelserne på Østre Mole, og han fortæller om programmet:

- Formålet er at vise danskerne, hvor fantastisk et land, de bor i.  Det tror jeg, at rigtig mange ved, men situationen er jo lidt anderledes i år, fordi der er rigtig mange af os, der skal blive hjemme. Og så syntes vi, at landet på en eller anden måde fortjener at blive vist frem.

En stor del af crewet havde tilbragt natten forinden på HCA Golf Klub, mens andre have sovet på Østre Havnevej. Musikerne havde sovet på skonnerten Aron. Foto: Dorthe Wolff

Samtidig er programmet en mulighed for kunstnerne for at optræde i en tid, hvor et hav af koncerter er blevet aflyst.

- Vi synes, at de kunstnere, der er med ombord, fortjener en platform, hvor de kan vise, hvad de kan. Og de to ting har sådan set været med til at skabe det her. Så det er både for at give en fælles oplevelse til danskerne af, hvor skønt et land, vi bor i, og af hvor dygtige kunstnere vi har.

Annonce

Lokal opvartning

Martin Primholdt blev løbende bedt om refills på kaffe til det omtrent 25 mand store crew, men han sørgede også for en servering med et lokalt islæt.

- Som en gestus serverede jeg lidt fynske safter fra Hårslev Møllegård, så de kan smage på noget lokalt. Men de får godt nok også drukket noget kaffe, tilføjede caféejeren.


Som en gestus serverede jeg lidt fynske safter fra Hårslev Møllegård, så de kan smage på noget lokalt. Men de får godt nok også drukket noget kaffe.

Martin Primholdt


Koncerten optaget i Bogense går på skærmen den 2. august.

Martin Primholdt, forrest i billedet, ejer caféen Dampskibshuset, og han fik lidt ekstra opgaver tirsdag formiddag, da der skulle tørres borde af og serveres drikkevarer til popstjernerne og det cirka 25 mand store crew. Foto: Dorthe Wolff
Skonnerten Aron fra Svendborg sejler rundt med popstjernerne under optagelserne af DR's programrække Sommertogtet. Her sover sangerne undervejs sammen med vært Troels Lyby. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Beethoven i Bogense Kirke

Annonce