Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Vagn har haven klar til 13. sæson

Med sin elektriske golfvogn kan Vagn Wazar Jørgensen hurtigt komme rundt i haven ligesom den kan bringe gangbesværede gæster rundt i haven. Foto: Thomas Gregersen
Snart 78-årige Vagn Wazar Jørgensen har arbejdet i døgndrift de sidste uger. Nu er en af Nordfyns store turistattraktioner klar til genåbning i coronaens skygge.
Annonce

Padesø: Da vejrstationen for nylig meldte tæt på frysepunktet klokken tre om natten, kunne en tilfældig nattevandrer have oplevet 77-årige Vagn Wazar Jørgensen rende rundt og dække planter af i nattøj. I de seneste mange uger har han arbejdet på højtryk for at få trimmet sin 20.000 kvadratmeter store park og samtidig tage de nødvendige forholdsregler til at håndtere covid-19 forud for åbningen den 8. maj.

Blandt andet er alle håndklæder på toiletterne erstattet med elektriske håndtørrere og sprit ligesom der er gjort plads indendørs, så man kan holde den fornødne afstand.

- Den virus har givet mig mange overvejelser om åbningen, men der er god plads i haven, hvor der også er 20 forskellige steder at sidde og eventuelt nyde sin medbragte mad. Så selvom 13 er et ulykkestal, så er jeg sikker på. det bliver en god 13. sæson, fortæller Vagn Wazar Jørgensen.

Det store anlæg var oprindeligt kun tænkt som privat have, men da Vagn mistede sin kone blev den åbnet til glæde for alle andre.

- Jeg vil gerne give gæsterne en oplevelse og overraske dem med nye tiltag hvert år, siger haveejeren der fylder 78 den 30. juni.

Igennem årene har han passet og plejet hver eneste kvadratmeter alene.

- Men nu har jeg fået god hjælp af min søn Flemming og et par robotter der klarer plæneklipningen, så jeg er klar til at tage syv år mere. Til den tid er jeg 85. Det må være en god alder at gå på pension, smiler Vagn Wazar Jørgensen.

I alt er der 20 foskellige steder i haven, hvor man kan sidde ved borde og stole med sin medbragte mad. I år er denne terrasse ved søen en af havens nyheder i år. Foto: Thomas Gregersen
Annonce

Mange gæster

Siden starten i 2008 er Kongsdal Åbne Have blevet en af Nordfyns store turistattraktioner, der tiltrækker busselskaber fra hele landet og flere tusinde gæster går gennem smedejernslågerne hvert år.

- Det vigtigste for mig er, at folk går afslappede herfra med en god oplevelse. Det er det haven gør ved mig selv, når jeg sidder på tømmerflåden i søen i en stille stund. Den giver en stor ro, mener Vagn Wazar Jørgensen.

Sidste år investerede han i en golfbil, så også gangbesværede gæster kan komme rundt og i år er der blandt andet en ny anlagt terrasse ved søbreden og en ny ugleskulptur af trækunstner Allan Bo Jensen.

Det sidste der mangler er at sommerblomsterne skal plantes ud, når den sidste nattefrost slipper taget. Lige nu står de og venter i drivhuset.

- Og om en uge til 14 dage er alle rhododendroner også sprunget ud. Det er min yndlingstid på året, siger Vagn Wazar Jørgensen.

Haven er åben onsdage samt weekender og helligdage frem til den 14. september.

Et japansk kirsebærtræ har fået skåret kronen af og er blevet omdannet til en ugleskulptur af den kendte trækunstner Allan Bo Jensen. Foto: Thomas Gregersen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Beethoven i Bogense Kirke

Annonce