Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Valgt med hjertet: Ny skoleleder er kommet hjem til Havrehed

Louise Hjortebjerg Theil, der 1. april begyndte som skoleleder i distrikt Havrehed, føler det, som om hun er kommet hjem. Men hun føler også et kæmpe ansvar for at give elever og forældre samme gode oplevelse, som hun selv og hendes søn har haft på skolen. Privatfoto
Louise Hjortebjerg Theil begyndte 1. april som ny skoleleder i Morud og Veflinge. Hun har selv gået på Havrehedskolen fra 0.-9. klasse, og det samme har hendes ældste søn.

Morud/Veflinge: Det var som at komme hjem, da Louise Hjortebjerg Theil 1. april - i praksis tirsdag efter påske - begyndte i sit nye job som leder på Havrehedskolen i Morud og Veflinge.

For den nye skoleleder har selv været elev på skolen i Morud fra 0.-9. klasse, og det samme har hendes ældste søn, indtil han i 2014 forlod 9. klasse.

44-årige Louise Hjortebjerg Theil er vokset op på Rue Hed og har et utal af gange cyklet mellem Morud og Veflinge. Og som voksen flyttede hun til Farstrup, hvor det ældste af hendes tre børn blev født.

Annonce

Nu har familien, hvad bopæl angår, forladt postnummer 5462 Morud, men bor dog stadig på Langesøvej, nu blot i Assens Kommune, hvor de to yngste børn går i skole.

Så det var et valg med hjertet, da Louise Hjortebjerg Theil søgte det ledige job som leder på Havrehedskolen, og absolut ikke et fravalg af Hjalleseskolen, hvor hun har været leder siden 2016, understreger hun.

Et kæmpe ansvar

- Siden jeg blev lærer i 2005, har jeg ønsket på et tidspunkt at vende hjem til Havrehedskolen, men det skulle ikke være, mens min søn gik her, fortæller hun.

I 1992 fik Louise Hjortebjerg Theil (yderst til venstre) overrakt sit afgangsbevis af skoleleder Petersen efter at have afsluttet 9. klasse på Havrehedskolen. Privatfoto

Og før sønnen var færdig med 9. klasse, var Louise Hjortebjerg Theil gået fra at være lærer til leder, først i Fredericia, derefter på Ubberudskolen, begge steder som afdelingsleder og senest altså skoleleder på Hjalleseskolen.


Jeg synes jo næsten ikke, der findes finere stilling i det danske skolevæsen end at være skoleleder i distrikt Havrehed.

Louise Hjortebjerg Theil


- For mig er det at komme hjem, men det er også at komme hjem til et hjem, jeg ikke kender indefra. Det at kende skolen som elev og som mor er jo ikke det samme som at stå i maskinrummet og finde ud af strukturen, siger den nye Havrehed-leder.

- Det er et kæmpestort ansvar at påtage mig at give det samme til de familier, der nu bor i Veflinge og Morud, som jeg selv og min søn har fået på Havreheskolen, siger hun og kalder det også en privilegeret opgave.

- Jeg synes jo næsten ikke, der findes finere stilling i det danske skolevæsen end at være skoleleder i distrikt Havrehed.

Louise Hjortebjerg Theil er lige på nippet til at færdiggøre en master i offentlig ledelse, og hun har også en diplomuddannelse i læring og vejledning med i skoletasken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce